V septembri vyjde vianočný album Hany Zagorovej

NETKY.SK • 2 September 2023, 11:00 • 2 min
V septembri vyjde vianočný album Hany Zagorovej

Bratislava - Pamätnú bankovku Hany Zagorovej predstavil tento týždeň v Prahe i v Bratislave manžel populárnej speváčky, operný spevák Štefan Margita. Na stretnutí s médiami potvrdil, že koncom septembra vyjde vianočný album Hany Zagorovej. V sobotu si hudobní priaznivci a fanúšikovia pripomínajú prvé výročie úmrtia umelkyne.

slovakia

left justify in out

Zagorová milovala adventné obdobie a na Vianoce sa vždy veľmi tešila. S prípravou scenárov svojich tradičných vianočných koncertov v pražskej Lucerne zvykla začínať už v lete. "Vždy na nich chcela potešiť a prekvapiť svojich fanúšikov. Tieto koncerty boli známe mimoriadne srdečnou atmosférou a v dlhom predstihu bývali beznádejne vypredané," pripomína nahrávacia spoločnosť.

Zagorová nahrala množstvo vianočných piesní, ktoré sa pre jej fanúšikov stali trvalou súčasťou sviatkov. Patrí medzi ne napríklad dueto s Petrom Rezkom Vánoční tajemství, osobná pieseň Mé dětské svátky, v ktorej spomína na svoje šťastné detstvo, ale aj chytľavá Zima, zima, zima. Jedna z posledných piesní, ktoré nahrala, bolo dueto s Marekom Ztraceným Vánoce jako dřív.

Vianočnú kolekciu pripravila nahrávacia spoločnosť v spolupráci s dlhoročným spolupracovníkom Hany Zagorovej, producentom Lubošom Křížom. Sviatočná výberovka vyjde na CD i digitálne 29. septembra a bude obsahovať nahrávky zo všetkých dekád hudobnej kariéry Hany Zagorovej. "Niektoré z nich vyjdú na CD prvýkrát," avizuje nahrávacia spoločnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR/ Foto FB zagorovahana.cz
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies