Ak prídeš po 15. februári zo zahraničia, čaká ťa 14-dňová karanténa, informuje o tom Marek Krajčí

NETKY.SK • 10 Február 2021, 17:28 • 2 min
Ak prídeš po 15. februári zo zahraničia, čaká ťa 14-dňová karanténa, informuje o tom Marek Krajčí

Cestujúci prichádzajúci na Slovensko zo zahraničia budú musieť od pondelka 15. februára absolvovať povinnú karanténu.

slovakia

left justify in out

 Po dnešnom rokovaní vlády to povedal minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽaNO). Pred vstupom na územie Slovenska bude musieť prichádzajúca osoba vyplniť formulár a následne pôjde do domácej, respektíve v prípade záujmu, do štátnej karantény. Najskôr na ôsmy deň karantény môže absolvovať PCR test a ak bude jeho výsledok negatívny, karanténa sa skončí.

„V žiadnom prípade neodporúčame cestovať,“ povedal Krajčí s tým, že karanténa bude povinná pre príchodzích zo všetkých krajín, a to či už členov Európskej únie (EÚ) alebo ostatných. Preto by si podľa neho občania nemali plánovať cesty ani dovolenky. Polícia zároveň bude podľa ministra od pondelka 15. februára vykonávať na hraniciach dôsledné kontroly.

 

img

Pokiaľ ide o pendlerov, pre tých by podľa Krajčího mali platiť výnimky, potrebovať však budú nie starší ako sedemdňový antigénový a PCR tes a tiež potvrdenie o tom, že sú pendlermi. „Vyhláška bude zverejnená najneskôr do piatku (12. februára, pozn. SITA),“ povedal minister. Doplnil, že takýto režim na hraniciach by mal platiť predbežne do konca februára. „Podľa aktuálnej situácie sa predĺži, môže sa aj sprísniť,“ uviedol Krajčí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies