SLOVENKA ROKA 2020: Absolútnou víťazkou je herečka Kamila Magálová!

NETKY.SK • 1 September 2020, 09:44 • 2 min
SLOVENKA ROKA 2020: Absolútnou víťazkou je herečka Kamila Magálová!

Slovenské národné divadlo plné výnimočných žien a známych osobností! Taká bola prestížna anketa SLOVENKA ROKA, ktorú organizuje týždenník Slovenka. Záštitu nad 12-tym ročníkom ankety prevzala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová a podporiť ju prišiel predseda parlamentu Boris Kollár. Sošku od výtvarníčky Jany Brisudovej si odnieslo deväť výnimočných Sloveniek nominovaných v jednotlivých kategóriách, a dve dámy, ktoré tento rok získali Mimoriadne ocenenie. Titul Absolútna Slovenka roka 2020 získala herečka Kamila Magálová! Netky.sk boli pri tom - pozrite si exkluzívne rozhovory s organizátorkou večera Máriou Rehákovou, Absolútnou Slovenkou Kamilou Magálovou, nositeľkou Mimoriadneho ocenenia Zdenou Studenkovou a Slovenkou roka v kategórii šport Naďou Bendovou!

slovakia

left justify in out

 

Úspešné Slovenky nominované v deviatich kategóriách: Biznis a manažment, Umenie a kultúra, Médiá a komunikácia, Veda a výskum, Vzdelávanie, Podpora mladých talentov, Zdravotníctvo, Šport a Charita, získali prestížne ocenenie na základe výsledkov hlasovania divákov a čitateľov. Absolútnou Slovenkou roka 2020 sa stala herečka Kamila Magálová. 

 

„Ďakujem všetkým tým, ktorí mi dali svoj hlas. Ale dnes je tu v sále mnoho významných žien, ktoré majú krásne, ťažké a zaujímavé povolania. Nie často sa však tieto dámy a vzácne ženy objavujú na titulkách časopisov. Vďaka Slovenke roka sa však zviditeľnia a to je veľmi správne. Medzi nami je množstvo úžasných žien – lekárok, sestričiek, sociálnych pracovníčok či medičiek, ktoré stáli v prvej línii v boji proti pandémii. A ktoré potom po návrate domov čakala druhá zmena, s rodinou, manželmi a deťmi. A nebolo to  jednoduché. Obetovali sa pre nás, aby sme my zostali zdraví. Toto ocenenie  patrí aj im. Ony sa stali Slovenkami roka,“ konštatovala Kamila Magálová.  

 

img

Kamila Magálová s ocenením Absolútnej Slovenky. 

 

Titul Mimoriadne ocenenie udeľuje už tradične redakcia týždenníka Slovenka a tento rok si ho odniesli dve výnimočné osobnosti - epidemiologička Zuzana Krištúfková a herečka Zdena Studenková. 

 

„Divadlo milujem. To naše SND oslavuje tento rok 100 rokov. Z tohto miesta by som chcela apelovať na všetkých. Nezanevrite na kultúru, choďte za nami do toho divadla, pretože bez vás nie sme živí. Veľmi pekne vám ďakujem za priazeň, ktorú nám prejavujete, prosím uchovajte si ju ďalších 100 rokov,“ ďakovala na pódiu herečka Zdena Studenková.

 

img

Zdena Studenková je nositeľkou Mimoriadneho ocenenia.

 

Slávnostným galavečerom v historickej budove Slovenského národného divadla sprevádzala dvojica moderátorov Roman Bomboš a Vera Wisterová.  Program večera bol inšpirovaný nielen výnimočnosťou nominovaných dám, ale i výročím 200 rokov od narodenia velikána slovenskej ľúbostnej literatúry Andreja Sládkoviča, či blížiacim sa podujatím Slovenský Deň Kroja a aktuálnej storočnici Slovenského národného divadla. 

 

“Som nesmierne hrdá na všetky tohtoročné nominované Slovenky a zároveň mám veľkú radosť, že sa slávnostný galavečer mohol, aj napriek mimoriadnym opatreniam, uskutočniť. Mohli sme tak celému Slovensku predstaviť výnimočné ženy, ktoré si zaslúžia za svoju prácu a život obdiv,” povedala autorka projektu a generálna riaditeľka STAR production  Mária Reháková.

 

Galavečer zažil historický okamih televíznej premiéry titulnej skladby k filmu Perinbaba a dva svety s názvom Slovenská, ktorú zaspieval, text a hudbu napísal Miroslav Žbirka a režisér Juraj Jalubisko pripravil unikátny videoklip. V programe zaznela aj spomienka na Michala Dočolomanského v podaní Juraja Baču a známe hity Michala Davida.

 

img

Naďa Bendová s príhovorom.

 

ZOZNAM OCENENÍ SLOVENKA ROKA  2020

 

BIZNIS A MANAŽMENT

Mgr. Zuzana Stanová

 

MÉDIA A KOMINIKÁCIA

Mgr. Mária Gallová

 

KULTÚRA A UMENIE

Kamila Magálová

 

VEDA A VÝSKUM

Prof. RNDr. Magdaléna Kuželová, CSc.

 

PODPORA MLADÝCH TALENTOV

Mgr. Eva Majerová

 

VZDELÁVANIE

Mgr. Tatian Husárová

 

ŠPORT

Naďa Bendová

 

CHARITA

Ing. Mária Sliacka

 

ZDRAVOTNÍCTVO

Bc. Adela Olšavská

 

ABSOLÚTNA SLOVENKA

Kamila Magálová




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies