Minister Gajdoš: Za povýšením Danka si stojí, zaslúžil si to

NETKY.SK • 23 Január 2017, 14:14 • 2 min
Minister Gajdoš: Za povýšením Danka si stojí, zaslúžil si to

BRATISLAVA - Minister obrany Peter Gajdoš stojí za svojím rozhodnutím povýšiť predsedu parlamentu Andreja Danka do hodnosti kapitána v zálohe.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol dnes na brífingu, povýšenie si podľa neho zaslúži, pretože bol nápomocný napríklad pri zavádzaní konceptu dobrovoľnej vojenskej prípravy alebo pri navýšení rozpočtu pre rezort obrany. Gajdoš Danka povýšil rozkazom a o tých sa podľa neho nediskutuje, tie sa vo vojenskom prostredí plnia.

 

"Ako minister obrany, ústavný činiteľ a trojhviezdičkový generál si za rozhodnutím stojím," povedal Gajdoš s tým, že túto právomoc mu umožňuje zákon. Ako ďalej zdôraznil, Danko si od neho povýšenie nepýtal. "Z mojej strany to bol prejav úcty a vďaky," zdôraznil. Danko bol podľa Gajdoša v priebehu vykonávania povinnej vojenskej služby schopným vojakom a vzorne si plnil povinnosti. Zákonné rozhodnutie ministra by podľa Gajdoša mali rešpektovať okrem opozičných politikov aj bývalí a aktívni vojaci, pretože štvavá kampaň poškodzuje ozbrojené sily.

 

Predsedu parlamentu Andreja Danka povýšil v septembri minulého roku minister obrany Peter Gajdoš do hodnosti kapitána v zálohe. Danko po medializácii prípadu zdôraznil, že je na svoju vojenskú hodnosť hrdý a v prípade potreby je pripravený prevziať zodpovednosť, ktorá mu ako kapitánovi prináleží. O tom, že sa šéf parlamentu stal v tichosti armádnym dôstojníkom. Ocenenie mal dostať aj za to, že žiadal navýšenie rozpočtu pre armádu.

 

Predsedu vlády Roberta Fica zase podľa medializovaných informácii v marci 2016 povýšil bývalý minister obrany Martin Glváč na plukovníka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies