Futbal: Dánsko si vybojovalo postup na MS bez inkasovaného gólu

NETKY.SK • 13 Október 2021, 11:7 • 2 min
Futbal: Dánsko si vybojovalo postup na MS bez inkasovaného gólu

KODAŇ – Futbalisti Dánska si vo včerajšom zápase zaistili postup na MS v Katare. Semifinalisti z tohtoročného Eura vyhrali svoju skupinu s neuveriteľným skóre 27:0!

slovakia

left justify in out

Skupina F nebola vôbec jednoduchá!

Čo sa týka medzištátneho futbalu, tak Dánsko nepatrí medzi žiadne futbalové veľmoci. Lenže už počas tohtoročného Eura Dáni ukázali, že dokážu držať krok s najkvalitnejšími európskymi štátmi. 

 

V skupine F boli súpermi Dánov vždy nebezpeční Škóti, ambiciózne Rakúsko a pomaly sa zlepšujúci Izrael. Okrem týchto 3 tímov sa v skupine F nachádzajú aj futbaloví trpaslíci Faerské Ostrovy a Moldavsko.

 

Dáni zatiaľ odohrali 8 skupinových zápasov, v ktorých získali 8 víťazstiev a čo je ešte pozoruhodnejšie, tak v týchto zápasoch ani raz neinkasovali.

 

Postup si definitívne poistili v zápase s Rakúskom. O jediný gól zápasu sa postaral krajný obranca Joakim Maehle

 

 

Ronaldo zaznamenal hetrick proti Luxembursku

Na štadióne Estádio Algarve si domáci fanúšici prišli na svoje. Domáce Portugalsko podľa očakávaní rozstrieľalo Luxembursko 5:0.

 

Hetrik si pripísal nestarnúci Cristiano Ronaldo a ďalšie dva góly zaznamenali Bruno Fernandés a Palhinha.

 

Portugalsko má zápas k dobru a zatiaľ vo svojej skupine figuruje na 2. mieste s jednobodovou stratou na Srbsko. Zápas o prvenstvo v skupine medzi Srbskom a Portugalskom je na programe 14. 11. 2021. 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona