Milan Krajniak takto pomáha ľuďom bez domova!

NETKY.SK • 19 August 2021, 06:49 • 2 min
Milan Krajniak takto pomáha ľuďom bez domova!

Včera, v čase obeda, pomáhal minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak s výdajom obedov pre ľudí bez domova. V spolupráci s občianskym združením Maltézska pomoc Slovensko rozdali viac ako 145 teplých a studených obedov, medzi ktorými boli aj balíčky pre deti.

slovakia

left justify in out

Maltézska pomoc Slovensko pomáha ľuďom v núdzi touto formou už približne 4 roky.  Pandémia COVID-19 zmenila nielen formu výdaja stravy, ale zvýšila predovšetkým výdavky na poskytovanie pomoci. V snahe ochrániť zdravie a životy bolo potrebné vynaložiť viac financií  do zabezpečenia oblečenia, špeciálneho balenia stravy, dezinfekcie či ochranných prostriedkov pre núdznych. Náklady na balíčky tak výrazne prekročili očakávania.  

 

 

„Ďakujem všetkým dobrovoľníkom a pracovníkom občianskeho združenia Maltézska pomoc Slovensko, ktorí nám svojou činnosťou každý deň ukazujú, aká dôležitá je spolupráca, vzájomná podpora a pomoc druhým. Dnes sa so mnou dobrovoľníci podelili o vzácnu skúsenosť, že do osudov ľudí zasiahnu rôzne životné situácie bez ohľadu na vek. Rád by som poďakoval aj kolegom z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie Mestskej polície Bratislava a Okresného veliteľstva Mestskej polície Bratislava 1, ktorí svojou prítomnosťou dohliadajú na bezpečný priebeh poskytovania pomoci najnúdznejším,“ povedal minister Krajniak. 

 

Možno vás zaujme: Gábor Grendel: Prečo sa niekto ako Robert Kaliňák potrebuje zastávať Adriana Szabóa?

 

„Štát a samospráva sú tiež povinní starať sa o tých, ktorí sú na pomoc odkázaní a pokiaľ túto činnosť nie sú schopní  sami zabezpečiť, mali by si viac vážiť a podporovať tých, ktorí túto činnosť vykonávajú. Vážime si, že práve Ministerstvo  práce a sociálnych vecí  a rodiny ako jedna z mála štátnych inštitúcii podporilo a podporuje i tento projekt pomoci ľuďom bez domova a tešíme sa, že okrem finančnej podpory tento  projekt podporilo ministerstvo i dnešnou osobnou účasťou priamo v teréne pánom ministrom Krajniakom. Súčasne svojou prítomnosťou  povzbudil nás slúžiacich dobrovoľníkov a aj takto nám pomohol pomáhať iným, ktorí sú na pomoc odkázaní,“ uviedol prezident Maltézskej pomoci Slovensko Július Brichta.  

 

Aj vďaka pomoci z projektov ministerstva práce môže Maltézska pomoc pomáhať naďalej. V ťažkých situáciách rezort poskytol  dotáciu na humanitárnu pomoc vo výške 15 000 eur. Týmito peniazmi rezort prispel aj na ďalšie charitatívne projekty občianskeho združenia, napríklad rozvoz stravy pre osamelých seniorov a seniorov odkázaných na pomoc druhých.

 

Každú stredu v centre Bratislavy, na Špitálskej ulici, vydáva obedy ľuďom bez domova 8-10 dobrovoľníkov bez nároku na odmenu. Touto formou pomáhali aj počas pandémie, kedy rozdávali ľuďom bez domova aj dezinfekciu či ochranné prostriedky. Len za minulý rok v Bratislave vydali viac ako 8 000 obedov a rozdali približne 10 000 kusov ochranných prostriedkov.

 

Rezort práce sa aktívne venuje podpore organizácií, ktoré ponúkajú pomoc najzraniteľnejším osobám a osobám v núdzi. Projekty zamerané na tento druh pomoci sú kľúčové. Aj preto sme od začiatku pandémie doposiaľ vyplatili 4 398 000 eur vo forme dotácií na humanitárnu pomoc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies