Mike Bryan: Bude to ťažký zápas, ale patríme medzi elitu

NETKY.SK • 10 September 2014, 10:18 • 2 min
Mike Bryan: Bude to ťažký zápas, ale patríme medzi elitu

CHICAGO - Americkí tenisti pred stretnutím so Slovákmi v Chicagu (12. - 14. septembra) o elitnú šestnástku Davisovho pohára 2015 reprezentačných družstiev mužov rešpektujú kvality súpera aj špecifiká súťaže, ale sú odhodlaní vyhnúť sa zostupu do I. skupiny kontinentálnej zóny.

slovakia

left justify in out

"Prahneme po zotrvaní vo svetovej skupine. V takejto zostave do nej patríme. Čaká nás dobrý a ťažký zápas," povedal na utorňajšej tlačovej besede v dejisku držiteľ čerstvo už 100 spoločných deblových titulov s bratom Bobom na hlavnej profesionálnej úrovni Mike Bryan. Citoval ho web ASAP. 

 

"Sme tu od pondelka. Máme päť dní na to, aby sme si zvykli na povrch, halu, loptičky. Obvykle to na turnajoch bývajú len nejaké dva dni na adaptáciu. Dokážeme sa teda rýchlo prispôsobiť. Tie dni navyše sú len bonusom," podotkol Mike Bryan. 

 

Nehrajúci kapitán domácich Jim Courier vyhláseniami mobilizoval fanúšikov v Illinois, kam Davis Cup naposledy zavítal v roku 1928: "Toto je podujatie s ´partizánskou´ atmosférou rozdielnou od tradičných tenisových. Boli by sme teda radi, ak by ľudia v hojnom počte prišli a poňali to trochu ako na futbale či basketbale - pri zachovaní úcty k súperovi sa správali energicky a zanietene. Viem si predstaviť, že v Sears Centre Arene budú aj nejakí hlasní priaznivci hostí, ktorí sa zgrupujú zo Slovákov žijúcich v tomto regióne." 

 

Courier má o tíme SR dostatok poznatkov: "Tí chalani sú v dianí už pomerne dlho, je to ostrieľaná partia. Máme pred sebou zložitý duel. O to viac, že v Davis Cupe tenisti často zahrajú nad svoj renking. Budeme však pripravení na všetky výzvy, ktoré nám Slováci predostrú." 

 

Majster es John Isner pre zranenie členka chýbal na prelome januára a februára v San Diegu proti Britom (1:3), pociťuje o to väčšiu motiváciu aj zodpovednosť: "Bez diskusie je to pre nás ohromne významný zápas. Sme v situácii, v akej sme boli v roku 2010 v Kolumbii. Vtedy sme zabrali primerane dôležitosti chvíle a počínali sme si veľmi dobre. Aj teraz sa určite vyhneme akejkoľvek ľahkovážnosti. Hrať za krajinu je najväčšia pocta. Osobne sa mi v minulosti darilo predvádzať v tejto súťaži môj najlepší tenis a dúfam, že to tak bude aj teraz. Pochopiteľne, že sme pod určitým tlakom, tomu sa však nevyhnú ani oni. Nik netúži nadol." 

 

Singlová dvojka Sam Querrey skonštatoval: "Chalani v minulosti - náš terajší kapitán Jim, ale aj Pete Sampras či Andre Agassi - nasadili latku vysoko a som presvedčený, že všetci - ja, John , Steve Johnson, Jack Sock, Ryan Harrison, Donald Young - sa zo všetkým síl snažíme vyrovnať sa tým najkvalitnejším."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies