Miguel Cotto dominoval nad Sergiom Martinezom TKO V 10 kole

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 20:49 • 2 min
Miguel Cotto dominoval nad Sergiom Martinezom TKO V 10 kole

NEW YORK - V Madison square garden v New Yorku sa v sobotu zišli tisícky fanúšikov profesionálneho boxu. Konal sa tu súboj medzi Miguelom Cottom a Sergiom Martinezom. Väčšina expertov na box zvolila za favorita Martineza kvôli jeho výške,sile a svojskému štýlu.

slovakia

left justify in out

Opak sa však stal pravdou. Tento zápas sa hneď od začiatku strhol v prospech menšieho, fyzicky slabšieho Miguela Cotta ten už hneď v prvom kole trafil krásny ľavý hák a poslal Martineza k zemi, ten sa rýchlo postavil  no bolo vidieť, že so stabilitou má nemalé problémy to si Miguel všimol a zasadil pravý direkt, Martinez po tomto údere opäť ide k zemi a vyzeralo to na rýchly koniec v prvom kole. Po tomto druhom páde utrpel zranenie kolena a nemohol už sto percentne prenášať váhu na svoju nohu. Martinez s väčšími problémami vstáva  a opäť Cotto zasadil presný pravý direkt a posiela po tretíkrát súpera o povrazy. Martineza však zachránil pred TKO gong, ktorý hlásil koniec prvého kola.

 

Martinezovi s jeho bilanciou (51-3-2 28KO) sa v prvých kolách vôbec nedarilo a nevedel prísť súperovi na meno. Veľakrát bol otrasený tvrdými údermi protivníka, no napriek tomu ukázal veľké srdce a vracal údery ako len vládal. Cotto určoval počas celého zápasu tempo a krásnymi údermi bil Martineza. Ten si voči nemu pripadal ako amatér. Hneď na začiatku 10 kola bol zápas prerušený Martinez už nezvládal ústáť ďalšie tvrdé údery a so svojou zničenou tvárou  si pripisuje trpkú  a bolestivú prehru na svoje konto.

 

"Toto bol môj zatiaľ najväčší úspech v mojej kariére," prehlásil na tlačovej konferencii po zápase Miguel Cotto (39-4 32KO) s veľmi šťastným výrazom v tvári. Hovoril tiež, že si po tejto náročnej príprave potrebuje dať chvíľu pauzu a tráviť čas so svojou rodinou. Osobitne tiež poďakoval Freddiemu Roachovi. "Nezáleží , kto bude môj ďalší súper, som otvorený novým výzvam," dodal Cotto.

 

Martinez sa zachoval ako chlap tiež a priznal prehru bez žiadnych výhovoriek. Na tlačovej konferencii uviedol, že bol otrasený od začiatku silným úderom a nevedel sa z toho zotaviť vyjadril sa aj k vhodeniu uteráku do ringu zo strany jeho trénerov. "Považujem tento počin za veľmi dobré rozhodnutie z ich strany, pretože radšej jedna prehra ako koniec kariéry."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies