Migaš: Verím, že plynová kríza z roku 2009 sa nebude opakovať

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 18:31 • 2 min
Migaš: Verím, že plynová kríza z roku 2009 sa nebude opakovať

BRATISLAVA - Veľvyslanec Slovenskej republiky v Ruskej federácii Jozef Migaš verí, že plynová kríza z roku 2009 sa už nezopakuje.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave po skončení slovensko-ruského podnikateľského fóra za účasti veľvyslanca Ruskej federácie v SR Pavla Maratoviča Kuznecova a zástupcov Slovensko-ruskej podnikateľskej rady a Ruskej podnikateľskej rady pre spoluprácu so Slovenskom.
     

"Verím, že nepríde k takej situácii a k takým problémom, ktoré by nás určitým spôsobom dostali do nepríjemnej situácie, ako to bolo v roku 2009," priblížil. Slovensko je totiž podľa jeho slov "bytostne zainteresované" na tom, aby sa eskalácia vzťahov medzi Ruskom a Ukrajinou skončila.
     

"Rusko zostáva naďalej spoľahlivým dodávateľom plynu a ropy na Slovensko. Plynovú krízu v roku 2009 nezapríčinilo Rusko. Ak je Slovensko znepokojené z možného prerušenia dodávok plynu, tak sa treba obrátiť na Brusel a Kyjev, nie na Rusko. Ruská federácia zo svojej strany urobí všetko, aby sa plynová kríza nezopakovala," dodal Kuznecov.
     

Slovensko-ruské podnikateľské fórum sa konalo dnes v Bratislave pod záštitou podpredsedu vlády a ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslava Lajčáka v historickej budove Národnej rady SR. Zúčastnilo sa ho približne 200 zástupcov ruských a slovenských podnikateľských subjektov a štátnej sféry. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies