Michiganský guvernér Snyder nebude kandidovať na prezidenta v roku 2016

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 10:02 • 2 min
Michiganský guvernér Snyder nebude kandidovať na prezidenta v roku 2016

WASHINGTON - Michiganský guvernér Rick Snyder, ktorý je republikán, sa rozhodol nekandidovať na prezidenta USA v roku 2016. Oznámil to v stredu časopis Politico, ktorý sa odvolával na dva zdroje blízke Snyderovi.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters uviedla, že Snyder v uplynulých týždňoch cestoval po USA, ale rozhodol sa neuchádzať sa o kreslo v Bielom dome sčasti aj pre množstvo času potrebného na cesty mimo svoj americký štát, napísal Politico.

 

V utorok oznámil svoje rozhodnutie uchádzať sa o republikánsku nomináciu na prezidenta USA v budúcoročných voľbách bývalý guvernér Arkansasu a obľúbený televízny komentátor Mike Huckabee. Bývalý baptistický kazateľ odštartoval svoju predvolebnú kampaň v meste Hope v americkom štáte Arkansas. V úvodnom prejave kritizoval úradujúceho prezidenta Baracka Obamu za smer, ktorým viedol Spojené štáty.

 

Svoj záujem o prezidentskú nomináciu republikánov deklarovali v pondelok aj bývalá riaditeľka spoločnosti Hewlett-Packard (HP) Carly Fiorinová a prominentný afroamerický neurochirug Ben Carson, pred nimi tak učinili senátori Ted Cruz, Marco Rubio a Rand Paul.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies