Michael Bloomberg zvažuje kandidatúru na prezidenta v roku 2020

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 07:14 • 2 min
Michael Bloomberg zvažuje kandidatúru na prezidenta v roku 2020

WASHINGTON - Bývalý starosta New Yorku Michael Bloomberg zvažuje kandidatúru na prezidenta v roku 2020 ako demokrat.

slovakia

left justify in out

Miliardár a filantrop Bloomberg (76) nalieva peniaze do tohtoročných amerických kongresových volieb, pričom plánuje minúť približne 80 miliónov dolárov, aby v novembri pomohol demokratom získať kreslá.

 

Americký podnikateľ, ktorý riadi mediálnu spoločnosť poskytujúcu ekonomické spravodajstvo, zvažoval kandidatúru na prezidenta už aj v minulosti. Medzi jeho srdcové projekty patrí regulácia zbraní - teda presadenie zákona obmedzujúceho možnosť nosiť zbraň - čo je v USA horúca téma.

 

Bloomberg, ktorý bol starostom New Yorku v rokoch 2002-2013, bol do tejto funkcie zvolený ako registrovaný republikán, potom sa však v roku 2007 stal nezávislým.

 

Prezident USA Donald Trump je takisto podnikateľ z New Yorku. V súčasnosti má 72 rokov, a keď v roku 2016 zvíťazil v prezidentských voľbách, bol najstarším mužom, ktorého zvolili za šéfa Bieleho domu.

 

Howard Schultz, bývalý šéf siete kaviarní Starbucks, sa nedávno spomínal ako možný demokratický prezidentský kandidát a súper republikána Trumpa vo voľbách v roku 2020.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies