MFK Ružomberok chce na jar poskočiť o jednu priečku vyššie

NETKY.SK • 14 Február 2017, 17:36 • 2 min
MFK Ružomberok chce na jar poskočiť o jednu priečku vyššie

RUŽOMBEROK - Futbalistom MFK Ružomberok patrí aj po odstúpení Spartaka Myjava z najvyššej súťaže pred jarnou časťou sezóny 2016/2017 v tabuľke 5. miesto, nazbierali "redukovane" 22 bodov (bilancia: 6 - 4 - 6). Zverenci trénera Norberta Hrnčára majú jeden zápas v Michalovciach k dobru, keďže decembrový duel 18. kola Fortuna ligy na východe SR sa neuskutočnil pre nespôsobilý terén a odohrá sa na jar.

slovakia

left justify in out

"Zimná príprava bola omnoho kratšia, pretože sa ligová jeseň skončila neskôr, a jar sa začína skôr. Odtrénovali sme to, čo sme si plánovali. Hráči sú po fyzickej stránke výborne pripravení. Pracovali sme v domácich podmienkach, absolvovali sme aj pobyt v Česku. v úvode nám tréningy trochu komplikovalo mrazivé počasie. Mne aj hráčom chýbala prírodná tráva. Verím, že teraz sa už na ňu dostaneme," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii klubu spod Čebraťa kouč N. Hrnčár, v ktorého mužstve nenastali v porovnaní s jeseňou výrazné zmeny:

 

"Káder však opustil dôležitý článok Martin Chrien ako aj Kristián Kolčák, stabilný člen defenzívy. Skúšali sme viacerých futbalistov (napríklad aj bývalého reprezentanta SR do 21 rokov, stopéra s brazílskymi koreňmi Dionatana Teixeiru, pozn,), ale nenadobudli sme pocit, že by skúšaní hráči boli adekvátnou náhradou.Prišiel 19-ročný Dalibor Takáč, ktorý je mladý, talentovaný, má perspektívu. Prestupové obdobie je však ešte otvorené."

 

Spomenutého slovenského reprezentanta do 21 rokov Martina Chriena si po letnom príchode na hosťovanie povolal späť už v zime materský klub FC Viktoria Plzeň. "Chrien sa u nás vypracoval na kľúčového hráča. Vlani v lete k nám síce prišiel na ročné hosťovanie, ale musíme akceptovať to, že podľa dohody si ho Plzeň môže po polroku stiahnuť. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať situácia. Myslím si, že pre neho by bolo najideálnejšie pred majstrovstvami Európy, kde sa ´dvadsaťjednotka´ prebojovala, aby pravidelne hrával. Ak by mal byť v Plzni len striedajúci futbalista, určite by bolo prospešnejšie, aby bol tu a jar absolvoval v Ružomberku," uviedol 46-ročný Norbert Hrnčár na margo 20-ročného stredopoliara a strelca piatich jesenných ligových gólov.

 

"Chceme skončiť vyššie ako v minulej sezóne, keď sme boli na šiestom mieste. Momentálne sme na piatej priečke. Škoda odchodu Martina Chriena, ktorý bol obrovskou oporou, ale Plzeň využila klauzulu a stiahla si ho naspäť už v polovici hosťovania. Napriek tomu verím, že budeme na jar podávať najmä vyrovnané i kompaktné výkony a naplníme ciele. Pretože ani jeseň nebola zlá, ale striedali sme nádherné zápasy s utrápenými. A tomu sa chceme vyhnúť," uviedol nedávno na margo cieľov klubu v jarnej časti pre web fortunaliga.sk športový riaditeľ MFK Ružomberok Dušan Tittel, ktorý chýbal na utorňajšej tlačovej konferencii. Naopak, prítomný bol Milan Bezák. Niekdajší šéf ružomberského klubu posilnil manažment a chce zužitkovať svoje bohaté skúsenosti.

 

"Vraciam sa po trinástich rokoch. Keď som prvýkrát videl tieto priestory, tak sa mi tlačili slzy do očí, pretože taká bola moja predstava pred 13 rokmi - dostať klub na takúto úroveň," uviedol Milan Bezák a doplnil: "Myslím si, že MFK Ružomberok má ekonomickú stabilitu a hráči v ňom najlepšie podmienky na Slovensku."Generálny riaditeľ ružomberského klubu Ľubomír Golis k jarným ambíciám poznamenal: "Radi by sme sa posunuli o jedno miesto vyššie, na štvrtú Trnavu máme štvorbodový odstup a zápas k dobru. Otázka transferov je stále otvorená, sústredíme sa najmä na slovenských a českých hráčov."

 

Kapitánom mužstva je bývalý slovenský reprezentant Marek Sapara, ktorý už nemá bolesti platničky. "Chodím na rehabilitačné cvičenia, začal som trénovať s mužstvom. Po troch mesiacoch, ktoré som premaródoval, som sa už tešil, ale prehnal som to. Mal som potom opäť zdravotné problémy, no už nie s platničkou. Chcem ísť na magnetickú rezonanciu, aby potvrdila, že môžem naplno zaberať a ísť do každého súboja. Chcem dobehnúť zameškané a postupne sa pridať k mužstvu," vyjadril sa 34-ročný stredopoliar Sapara.

 

Káder MFK Ružomberok pre jarnú časť sezóny 2016/2017:

 

Brankári: Ľuboš Hajdúch, Matúš Macík, Ivan Krajčírik


Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Šimon Kupec, Peter Maslo, Matej Čurma, Jozef Menich


Stredopoliari: Michal Faško, Matúš Kmeť, Peter Gál-Andrezly, Tomáš Gerát, Lukáš Ondrek, Martin Nagy, Jakub Kudlička, Erik Daniel, Tomáš Ďubek, Marek Sapara, Dalibor Takáč, Mário Almaský


Útočníci: Andrej Lovás, Miloš Lačný, Jakub Mareš, Štefan Gerec



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies