Metropolu Konga zasiahli záplavy, vyžiadali si 44 mŕtvych

NETKY.SK • 5 Január 2018, 19:53 • 2 min
Metropolu Konga zasiahli záplavy, vyžiadali si 44 mŕtvych

GOMA - Najmenej 44 ľudí si vyžiadali záplavy spôsobené silnými lejakmi, ktoré zasiahli metropolu Konžskej demokratickej republiky (KDR) Kinshasa. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Tento údaj (o počete obetí) je zatiaľ predbežný, keďže stále prebiehajú záchranné operácie," uviedol provinčný minister zdravotníctva Dominique Weloli. Dodal, že obete zahynuli pri zrútení rozmočených stien, zosuvoch pôdy alebo sa utopili.

 

Silné dažde zasiahli Kinshasu a priľahlé oblasti vo štvrtok ráno a trvali niekoľko hodín. Spôsobili obrovské materiálne škody a zničili niekoľko domov. Desať z celkovo 24 mestských štvrtí v konžskej metropole Kinshasa zostalo bez dodávky elektriny po tom, ako sa rieka Kalamu vyliala z koryta a zatopila vysokonapäťovú elektrickú rozvodňu. Za zničenie infraštruktúry môže čiastočne aj zlý stav mestskej kanalizácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies