Meteorológovia upozorňujú na silný vietor na hrebeňoch Tatier

NETKY.SK • 31 Október 2016, 08:41 • 2 min
Meteorológovia upozorňujú na silný vietor na hrebeňoch Tatier

BRATISLAVA – Na hrebeňoch Tatier dnes môže fúkať vietor s rýchlosťou až 115 km/h. Uvádza to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

img

 

SHMÚ vydal výstrahu I. stupňa pred silným vetrom na hrebeňoch Tatier. Jeho rýchlosť môže dosahovať 90 až 115 km/h. Výstraha platí pre niektoré okresy Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja od 17.00 h dnešného dňa do utorka (1.11.) do 7.00 h.

 

img

 

Predpoveď počasia na Pondelok:

Jasno až polooblačno. Na severe až oblačno a ojedinele prehánky, od 800 m snehové, v noci aj nižšie. Nočná teplota 4 až -4 st. Denná teplota 7 až 12, na severe okolo 5 st. Prevažne severozápadný vietor do 25 km/h.

 

Utorok:

V noci jasno až polojasno. Neskôr od severozápadu pribúdanie oblačnosti. Cez deň prevažne oblačno a hmlisto a ojedinele slabý dážď, vo vyšších polohách sneženie. Najnižšia nočná teplota 2 až -3, v dolinách a kotlinách miestami okolo -5 st. Najvyššia denná teplota 8 až 13 st, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši okolo 6 st. Slabý premenlivý, cez deň postupne prevažne južný vietor do 5 m/s (20 km/h).

 

Streda:

Oblačno až zamračené. V priebehu dňa od severu prechod k premenlivej oblačnosti. V noci miestami, cez deň na väčšine územia, dážď alebo prehánky, V noci od 1600 m, cez deň postupne už od 900 m sneženie. Najnižšia nočná teplota 6 až 1 st. Najvyššia denná teplota 8 až 13 st, na severe väčšinou okolo 6 st. Južný až juhozápadný vietor sa cez deň zmení na západný až severozápadný 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch miestami okolo 12 m/s (45 km/h). Na hrebeňoch hôr postupne búrlivý vietor až víchrica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies