Neuveriteľná reakcia ženy, ktorá prežila tornádo!

NETKY.SK • 13 Júl 2021, 07:47 • 2 min
Neuveriteľná reakcia ženy, ktorá prežila tornádo!

Človek nemá inú možnosť, ako naučiť sa existovať s vedomím, že sú isté záležitosti, ktoré, akokoľvek by chcel, nemá moc ovplyvniť.

slovakia

left justify in out

Je ťažké zobúdzať sa s myšlienkou, že aj najprecíznejšie vyskladaný plán sa môže kedykoľvek zrútiť. Kým je to však len pomyslenie, dá sa vravieť o šťastí. 

 

Čosi iné je hľadieť zblízka na tragédiu a nemôcť robiť nič. Iba ak zhlboka dýchať. Iba ak veriť, že aj najhoršie sa raz skončí. Iba ak obrátiť sa k Bohu a povedať...

 

Mama to vedela
Pre Ameriku nie je zvláštne potýkať sa s tornádom. Prudko zasahuje, oberá o príbytky a zanecháva po sebe spúšť, ktorá sa slovami len ťažko opíše.


Ani Alabamu neobišla v minulosti smršť. Prebýva tam istá žena, ktorá má od detstva vštepené čosi nesmierne dôležité. Opakovala jej to matka, a ona si to uchovala a sama na základe daného koná.

 

img


„Čokoľvek sa stane, ďakuj Bohu. Je jedno, čo to bude. Ťažká skúška? Ďakuj Bohu. Prídeš o všetko hmotné? Aj tak Mu ďakuj," učila ju matka. Chcela poukázať na to, že nič nie je väčšie ako Boh, a keď sa na Neho sústredí, z čiernej sa stane biela.

 

Mohlo by vás zaujímať: Udalosť, ktorá vo väzení nemá obdobu

 

Nikdy nezabudne
Na prenesenie myšlienky do praxe mala žena, nanešťastie, príležitosť. Tornádo opäť zabúchalo a jeho pôsobenie sa nedá zabudnúť.

 

„Robím to, čo viem. Ďakujem Bohu. Stratila som sedem členov rodiny. Ale ja ďakujem Bohu. Celý dom sa zrútil. Ale ja ďakujem Bohu. Na ulici, na ktorej bývam, zahynulo dokopy 15 ľudí. Aj tak mienim ďakovať Bohu," povedala žena a neubránila sa plaču.

 

img

 

Uvedomuje si, že bolesť je veľká, aj rana ostane dlho otvorená. Je samozrejmé, že na to, čo bolo a nebude, sa nedá pozrieť s úsmevom. Je potrebné všetko odznovu vybudovať, nádejať sa v lepší zajtrajšok a postupne sa spamätávať.

 

„Ďakujem Bohu za búrky. Za to, že nás uzdravuje a dáva nám na zotavenie čas. Ďakujem, že v ňom nachádzame nevysvetliteľnú radosť. Nikdy nebudem môcť zabudnúť, čo všetko pre mňa učinil. Naozaj nikdy nezabudnem. Prežila som, uzdravil ma. Ďakujem ti, Bože," opäť zdôrazňuje žena.


Nepochopiteľné
Jej reakcia sa môže pre zdravý rozum javiť ako nepochopiteľná. Postoj, ktorý je jej vlastný, však neodzrkadľuje ľahostajnosť voči katastrofe, a už vôbec neznačí emocionálnu prázdnotu.

 

Na prvý pohľad nelogická vďačnosť vyjadruje závislosť na Stvoriteľovi. Nie všetko, čo Boh rozhodne, je ľahko stráviteľné, to iste. Niekedy sa dokonca zdá, že aj On sa otočil chrbtom, zanevrel a jeho láska vyprchala.

 

img

 

Ten, čo vládne nad svetom, ale vždy stojí po pravici a žena, ktorá dostala dar v podobe záchrany počas tornáda, jednoducho pozná pravdu.

 

Vie, že život s Bohom, nech by v ňom bolo koľkokoľvek bolesti, je lepší a znesiteľnejší ako bytie bez neho. Navyše vždy sa dá spoľahnúť na to, čo už kedysi dávno zhrnul výstižne apoštol Pavol, keď napísal: „Tým, ktorí jeho milujú, on všetko zlé vypôsobí na dobré."

 

Prečítajte si tiež: Silný príbeh ženy, ktorá podstúpila už 22 operácii po tom, čo ju manžel postrelil rovno do tváre



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies