Meteorológovia predpovedajú krutú zimu: Štyri mesiace sneženia a teplôt pod nulou

NETKY.SK • 26 September 2016, 21:38 • 2 min
Meteorológovia predpovedajú krutú zimu: Štyri mesiace sneženia a teplôt pod nulou

LONDÝN – Britskí meteorológovia podľa prvých predpovedí predpokladajú, že do Európy by tento rok mala prísť zima, akú sme už dlho nezažili. Podľa prvých predpovedí, by prvé veľké ochladenie malo nastať už na začiatku novembra.

slovakia

left justify in out

Podľa britského portálu express.co.uk nás čakajú štyri mesiace s teplotou pod bodom mrazu a s hustým snežením. Podľa tohto britského webu by mala zima vo Veľkej Británii trvať od novembra až do februára. Meteorológovia sľubujú aj biele Vianoce.

 

Tí, ktorí tejto predpovedi neveria, odborníci odkazujú, aby ich nezmiatol nezvyčajne teplý september. Starý kontinent zasiahne vzduch z polárnych oblastí a čaká nás jedna z najchladnejších zím posledných rokov.

 

Pravdepodobnosť, že Európu zasiahne krutá zima, zvyšuje aj oslabenie oceánskeho prúdenia, ktorý výrazne ovplyvňuje počasie v Európe. Tohtoročná zim, ktorá podľa meteorológov udrie už v novembri má sprevádzať ťažké krupobitie a snehové víchrice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies