Aktualizované: Mestskí policajti postrelili podozrivého z bankovej lúpeže

NETKY.SK • 3 Máj 2017, 15:40 • 2 min
Aktualizované: Mestskí policajti postrelili podozrivého z bankovej lúpeže

BRATISLAVA/KREMNICA - Kremnickí mestskí policajti zadržali dnes dopoludnia bankového lupiča, podozrivého na úteku postrelili do nohy.

slovakia

left justify in out

Páchateľ lúpil v kremnickej VÚB. Na mieste zasahovali privolaní mestskí policajti. Ako agentúru SITA informoval náčelník kremnickej mestskej polície Roman Brhlík, muž nereagoval na žiadne výzvy a vytiahol zbraň, jeden z členov hliadky ho následne postrelil do nohy.

 

Muža, ktorého postrelili do nohy, previezli do žiarskej nemocnice. "Zaistená zbraň a ďalšie veci boli zaslané na expertízne skúmanie a začíname trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a tiež nedovoleného ozbrojovania," dodala Kováčiková s tým, že 44-ročný muž nie je držiteľom zbrojného preukazu.

 

Náčelník MsP v Kremnici Roman Brhlík v tejto súvislosti uviedol, že MsP sa o mužovi dozvedela prostredníctvom telefonického oznámenia. "Hliadka MsP, ktorá bola v tom čase v centre mesta, si zobrala nepriestrelné vesty a počkala páchateľa pod bránou, lebo nechcela ísť dnu do priestorov, aby nikoho neohrozila," priblížil Brhlík.

 

Keď páchateľ podľa jeho slov uvidel hliadku MsP, zmenil smer svojho úteku a vydal sa smerom na Štefánikove námestie. "V tom vytiahol zbraň a začal mávať zbraňou proti hliadke," dodal s tým, že keď na výzvy policajtov nereagoval, použili služobnú zbraň. Muža postrelili, spacifikovali a odzbrojili.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies