Odstránenie nelegálnej skládky v obci Jasov by mala stáť zhruba 5 miliónov eur

NETKY.SK • 3 Január 2023, 13:00 • 2 min
Odstránenie nelegálnej skládky v obci Jasov by mala stáť zhruba 5 miliónov eur

JASOV - Obec Jasov v okrese Košice-okolie vyhlásila verejné obstarávanie na sanáciu nelegálnej skládky. Celková odhadovaná hodnota zákazky predstavuje takmer 4,84 milióna eur bez DPH. Odstránených by malo byť zhruba 16.500 ton odpadu. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

slovakia

left justify in out

"V rámci zákazky sa bude realizovať sanácia nelegálnych skládok v obci z lokalít s prítomnosťou marginalizovanej rómskej komunity," uvádza sa v oznámení. V katastrálnom území obce sa nachádza viacero miest s nezákonne umiestneným odpadom. Podľa štúdie k zákazke predstavuje rozloha plochy s odpadom 37.290 štvorcových metrov, z toho je 29.000 v koryte a na brehoch rieky Bodva. Obec pripomína, že skládky predstavujú ekologickú záťaž a environmentálne riziko. "Existencia skládok má negatívny vplyv nielen na samosprávu, ale aj na jej životné prostredie a obyvateľov, keďže spôsobuje zvýšenú prašnosť znepríjemňujúcu život obyvateľov, spôsobujú ekologickú a ekonomickú ujmu pre obec, znečistenie pôdy, vody a ovzdušia, znižujú kvalitu života obyvateľov," dodáva. Projekt má byť financovaný z fondov Európskej únie. Súčasťou zákazky je okrem iného aj zriadenie dočasnej prístupovej komunikácie z cestných panelov. Ponuky možno predkladať do 8. februára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies