Mesto Bratislava vykonalo prvý preventívny zásah proti liahniskám komárov

NETKY.SK • 20 Marec 2023, 18:30 • 2 min
Mesto Bratislava vykonalo prvý preventívny zásah proti liahniskám komárov

Bratislava - Aj keď sa ešte hlavná komária sezóna nezačala, hlavné mesto SR Bratislava už má za sebou prvý preventívny zásah. Informuje o tom samospráva na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Prostredníctvom pravidelnému monitoringu sme vo Vajnorskom rybníku objavili aktívne larvy komárov. Rýchlo sme preto zasiahli na viac ako 38.000 m2 liahnisk v okolí Vajnorského rybníka efektívnym larvicídom BTI, ktorým eliminujeme larvy komárov ešte predtým, ako sa z nich stihnú vyliahnuť dospelé jedince," spresnilo hlavné mesto. Pripomenulo, že so stúpajúcimi teplotami očakáva aj nárast aktivity v liahniskách. "Sme však pripravení. S nadchádzajúcou hlavnou komáriou sezónou od apríla do konca septembra budeme monitoring zintenzívňovať a v prípade aktívnych liahnisk budeme v čo najkratšom čase zasahovať," uistila radnica. Hlavné mesto používa na minimalizáciu kalamitného liahnutia komárov biologický prípravok BTI, vytvorilo tiež funkciu mestského koordinátora regulácie komárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies