Počet žiadostí o nové kódy k elektronickým pokladniciam rýchlo rastie

NETKY.SK • 23 Máj 2019, 15:34 • 2 min
Počet žiadostí o nové kódy k elektronickým pokladniciam rýchlo rastie

BRATISLAVA - Počet žiadostí o pridelenie nového kódu pre elektronické registračné pokladnice online pripojené na systém finančnej správy v posledných dňoch rýchlo rastie. Iba za posledný týždeň pridelila finančná správa kód približne 22.000 pokladniciam a ich celkový počet sa tak zvýšil na 121.826. Informovala o tom vo štvrtok Finančná správa SR.

slovakia

left justify in out

"Len za uplynulý deň pridelila finančná správa eKasa kód 4850 pokladniciam," uviedla hovorkyňa finančného riaditeľstva Ivana Skokanová. Na Slovensku je v prevádzke spolu okolo 180.000 registračných pokladníc, ktoré musia podnikatelia do konca júna prispôsobiť novej legislatíve a pripojiť na systém finančnej správy.

 

"Podnikateľ, ktorého pokladnici finančná správa pridelila eKasa kód, by mal následne spraviť ďalšie kroky," upozornila Skokanová. Za tri až päť dní, počas ktorých mu finančná správa kód pridelí, si podnikateľ musí zo svojej osobnej zóny na portáli finančnej správy stiahnuť aj inicializačný balíček s údajmi, ktoré je treba nahrať do pokladnice.

 

img

 

"Finančná správa vyzýva podnikateľov, ktorí ešte nepodali žiadosť o pridelenie kódu pokladnice eKasa klient, aby tak spravili. O pridelenie kódu online registračnej pokladnice (ORP) môže podnikateľ požiadať aj pred prerobením alebo kúpou pokladnice. Žiadosť o pridelenie kódu ORP nie je viazaná na konkrétny typ pokladnice," upozornila hovorkyňa.

 

Na rýchlu registráciu do systému eKasa vyzval podnikateľov minulý víkend aj nový minister financií Ladislav Kamenický (Smer-SD). Pokiaľ sa podľa neho preukáže, že podnikateľ si nechal registráciu a prechod na nový systém na poslednú chvíľu, a preto od 1. júla nebude evidovať tržby v novom systéme, bude to finančná správa považovať za porušenie zákona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona