Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
5. dec. 2019Oto
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
04.08.2019 17:00 Gurmán
Dokonalý cheesecake s letným ovocím
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
04.08.2019 17:00 Gurmán

Dokonalý cheesecake s letným ovocím



BRATISLAVA - Chrumkavý korpus z keksíkov, lahodné srdce koláča z tvarohu, mascarpone, či philadelphia syru, doplnené zrelým šťavnatým ovocím urobia z obyčajného cheesacaku hit leta. Vymeňte karamelový či čokoládový toping za čerstvé bobuľové ovocie či šťavnaté broskyne. Prosto nechajte svojej kulinárskej fantázii popustenú uzdu a pripravte si ten najúžasnejší cheesecake podľa svojich predstáv.


Broskyňový cheesecake

 

Suroviny:

150 g nízkotučný tvaroh, 50 g kryštálový cukor, 1 ks vajce, 4 PL olej, 225 g hladká múka, 2 KL kypriaci prášok do pečiva

Krém: 300 g ochutený broskyňový tvaroh, 350 g nízkotučný tvaroh, 4 ks vajce, 50 g kryštálový cukor, 1 balíček vanilkový puding, 3 PL mandľový likér, 3 ks broskyňa, 1 konzerva zavárané broskyne

 

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame tvaroh, cukor, vajíčko a olej. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vypracujeme cesto. Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme kruh o približne 3 cm väčší ako je priemer formy. Pomocou valčeka ho preložíme do formy na pečenie vystlanej papierom. Pritlačíme ho k bokom formy a spodnú časť trochu poprepichujeme vidličkou. Ochutený tvaroh (dezert) zmiešame s tvarohom, žĺtkami, cukrom a pudingovým práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame k tvarohovému krému. Rúru rozohrejeme na 160°C a pripravený tvarohový krém natrieme na cesto. Pečieme približne 90 minút vo vyhriatej rúre a po upečení ho necháme vo forme vychladnúť. Kompótové broskyne rozpučíme vidličkou na pyré a zmiešame s mandľovým likérom. Pyré navrstvíme na vychladnutý koláč a ozdobíme celými mesiačikmi broskýň.

 

 

Cheesecake s malinami a ribezľami

 

Suroviny:

2 balíčky pomleté maslové sušienky, 3 PL kokosový olej, 500 g, Mäkký odtučnený tvaroh, 100 g práškový cukor, 1 téglik kyslá smotana, 1 balíček želatínový stužovač krému Dr.Oetker, 300 g ovocie (maliny červené a čierne ríbezle), 1 balíček želatína v prášku, sirup, cukor a voda podľa predpisu na želatine

 

Postup:

Dno formy vymažeme kokosovým tukom. Rozdrvené keksy zmiešame s kokosovým tukom, natlačíme ich na dno formy. Dáme do chladničky, cca polhodinku. Tvaroh, smotanu vymiešame s cukrom, nakoniec pridáme stužovač. Premiešame, aby nevznikli hrudky. Plnku natrieme na vychladený korpus. Na plnku dáme ľubovoľné ovocie, ja som mala maliny a čierne ríbezle. Z balíčka želé na torty pripravíme pomocou vody, sirupu a cukru želatínu. Tú po miernom ochladení nalejeme na koláčik. Zachladime, pokrájame.

 

 

Čučoriedkový cheesecake

 

Suroviny:

500 g jemný tvaroh, 1 ks kyslá smotana, 1 ks smotana na šľahanie, 6 plátkov želatína, 1 balíček BeBe keksy, 100 g maslo, 500 g čučoriedka, 3 PLcukor

 

Postup:

Pripravíme si suroviny. Bebe keksy rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. V miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vyšľahanú smotanu a rozpustenú želatínu (3 plátky). Na spodok tortovej formy dáme rozdrvené bebe keksy a na to smotanovo-tvarohovú plnku. Čučoriedky ohrejeme s cukrom v hrnci a keď si pustia šťavu zmiešame s 3 plátkami rozpustenej želatíny. Poslednú vrstvu dáma do tortovej formy a odložíme do chladničky cez noc. 

 

 

Prajeme dobrú chuť!




reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok