Testovaných na slovensku
170995
Infikovaných na slovensku
1521
Infikovaných svetovo
6057122
Úmrtí svetovo
367312
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
30. máj. 2020Ferdinand
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
04.08.2019 17:00 Gurmán
Dokonalý cheesecake s letným ovocím
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
04.08.2019 17:00 Gurmán

Dokonalý cheesecake s letným ovocím



BRATISLAVA - Chrumkavý korpus z keksíkov, lahodné srdce koláča z tvarohu, mascarpone, či philadelphia syru, doplnené zrelým šťavnatým ovocím urobia z obyčajného cheesacaku hit leta. Vymeňte karamelový či čokoládový toping za čerstvé bobuľové ovocie či šťavnaté broskyne. Prosto nechajte svojej kulinárskej fantázii popustenú uzdu a pripravte si ten najúžasnejší cheesecake podľa svojich predstáv.


Broskyňový cheesecake

 

Suroviny:

150 g nízkotučný tvaroh, 50 g kryštálový cukor, 1 ks vajce, 4 PL olej, 225 g hladká múka, 2 KL kypriaci prášok do pečiva

Krém: 300 g ochutený broskyňový tvaroh, 350 g nízkotučný tvaroh, 4 ks vajce, 50 g kryštálový cukor, 1 balíček vanilkový puding, 3 PL mandľový likér, 3 ks broskyňa, 1 konzerva zavárané broskyne

 

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame tvaroh, cukor, vajíčko a olej. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vypracujeme cesto. Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme kruh o približne 3 cm väčší ako je priemer formy. Pomocou valčeka ho preložíme do formy na pečenie vystlanej papierom. Pritlačíme ho k bokom formy a spodnú časť trochu poprepichujeme vidličkou. Ochutený tvaroh (dezert) zmiešame s tvarohom, žĺtkami, cukrom a pudingovým práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame k tvarohovému krému. Rúru rozohrejeme na 160°C a pripravený tvarohový krém natrieme na cesto. Pečieme približne 90 minút vo vyhriatej rúre a po upečení ho necháme vo forme vychladnúť. Kompótové broskyne rozpučíme vidličkou na pyré a zmiešame s mandľovým likérom. Pyré navrstvíme na vychladnutý koláč a ozdobíme celými mesiačikmi broskýň.

 

 

Cheesecake s malinami a ribezľami

 

Suroviny:

2 balíčky pomleté maslové sušienky, 3 PL kokosový olej, 500 g, Mäkký odtučnený tvaroh, 100 g práškový cukor, 1 téglik kyslá smotana, 1 balíček želatínový stužovač krému Dr.Oetker, 300 g ovocie (maliny červené a čierne ríbezle), 1 balíček želatína v prášku, sirup, cukor a voda podľa predpisu na želatine

 

Postup:

Dno formy vymažeme kokosovým tukom. Rozdrvené keksy zmiešame s kokosovým tukom, natlačíme ich na dno formy. Dáme do chladničky, cca polhodinku. Tvaroh, smotanu vymiešame s cukrom, nakoniec pridáme stužovač. Premiešame, aby nevznikli hrudky. Plnku natrieme na vychladený korpus. Na plnku dáme ľubovoľné ovocie, ja som mala maliny a čierne ríbezle. Z balíčka želé na torty pripravíme pomocou vody, sirupu a cukru želatínu. Tú po miernom ochladení nalejeme na koláčik. Zachladime, pokrájame.

 

 

Čučoriedkový cheesecake

 

Suroviny:

500 g jemný tvaroh, 1 ks kyslá smotana, 1 ks smotana na šľahanie, 6 plátkov želatína, 1 balíček BeBe keksy, 100 g maslo, 500 g čučoriedka, 3 PLcukor

 

Postup:

Pripravíme si suroviny. Bebe keksy rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. V miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vyšľahanú smotanu a rozpustenú želatínu (3 plátky). Na spodok tortovej formy dáme rozdrvené bebe keksy a na to smotanovo-tvarohovú plnku. Čučoriedky ohrejeme s cukrom v hrnci a keď si pustia šťavu zmiešame s 3 plátkami rozpustenej želatíny. Poslednú vrstvu dáma do tortovej formy a odložíme do chladničky cez noc. 

 

 

Prajeme dobrú chuť!




reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok