Premiér tvrdí, že podpora Ukrajiny je zo strany Slovenska stopercentná

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 14:38 • 2 min
Premiér tvrdí, že podpora Ukrajiny je zo strany Slovenska stopercentná

Eduard Heger na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že podpora ukrajinskej celistvosti a suverenity je zo strany Slovenska stopercentná.

slovakia

left justify in out

Čerstvý premiér tak reagoval na otázku, či je cesta ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) do Moskvy vhodná práve v čase, keď Ruská federácia mobilizuje svoje vojská na hraniciach s Ukrajinou. Heger tiež dodal, že o výsledkoch tejto cesty bude Matovič informovať sám.

 

Súvisiaci článok: Ivan Korčok volal s ukrajinským ministrom zahraničných vecí. Slovensko podporuje Ukrajinu​

Eduard Heger dodal, že expremiér ho o ceste do Ruska informoval a na vycestovanie nepotreboval súhlas vlády.

Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) v tejto súvislosti uviedol, že cestu ministra financií vníma ako snahu chrániť zdravie a životy ľudí na Slovensku. Matovič chce podľa neho v Moskve získať dokumenty k vakcínam Sputnik V, ktoré Rusko dodalo Slovensku. Podľa Budaja Slovensko nemá adekvátneho zástupcu, ktorý by za krajinu mohol rokovať s ruskou stranou. Keďže pôvodné rokovania o dodávkach vakcíny absolvoval Matovič ešte v pozícií predsedu vlády, bol tak podľa neho najpovolanejšou osobou, ktorá mohla za krajinu vyjednávať dodanie chýbajúcej dokumentácie.

 

Zdravím z Moskvy. Na Slovensku vraj opäť nejaký “strašne nebezpečný” ratlík začal svoj nenávistný brechot kvôli...

Uverejnil používateľ Igor Matovic Štvrtok 8. apríla 2021

 

"Na Slovensku vraj opäť nejaký “strašne nebezpečný” ratlík začal svoj nenávistný brechot kvôli Sputniku. Ja tu urobím to, čo je mojou psou povinnosťu a on nech si zatiaľ teda opäť užije svoju chvíľku pocitu nadľudskej dôležitosti," uviedol Matovič na sociálnej sieti.

 

Súvisiaci článok: Igor Matovič je odhodlaný zachraňovať životy. Urobí všetko preto, aby sa na Slovensku začal používať Sputnik V

 

Tlačový odbor ministerstva financií informoval, že Matovič sa dnes v Moskve stretne s výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrievom. Rokovanie sa bude týkať vakcíny Sputnik V. Cieľom pracovného stretnutia je doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok tejto vakcíny na Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies