Messi sa s otcom plánujú odvolať voči 21-mesačnému trestu

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 09:47 • 2 min
Messi sa s otcom plánujú odvolať voči 21-mesačnému trestu

MADRID - Argentínsky futbalista Lionel Messi a jeho otec Jorge Horacio Messi sa plánujú odvolať voči rozhodnutiu španielskeho súdu, ktorý odsúdil za krátenie daní dvojicu na 21 mesiacov do väzenia. Informovala o tom agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Messi aj jeho otec čelili obvineniam, že štát na daniach ukrátili o 4,2 milióna eur v období od roku 2007 do 2009. Messiovci sa pre španielske médiá vyjadrili, že rozhodnutie súdu nebolo správne, preto sa odvolajú na najvyšší súd v Madride.

 

Argentínsky futbalista a ani jeho otec nepôjdu za mreže. Španielske zákony totiž v prípadoch daňových podvodov umožňujú, že vinníci dostanú finančné pokuty, respektíve v budúcnosti im nebudú umožnené žiadne ďalšie daňové výhody. Messi navyše dlh uhradil už pred súdnym pojednávaním.

 

Verdikt súdu pohoršil vedenie barcelonského klubu, ktoré verí, že ich hviezda nevedela nič o schéme krátenia daní v daňových rajoch. Pokutami z podobných prípadov vyviazli aj Messiho spoluhráči z "Barcy" Javier Mascherano a Neymar.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies