Merkelová potvrdila podporu pre kandidatúru Junckera

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 16:09 • 2 min
Merkelová potvrdila podporu pre kandidatúru Junckera

BRUSEL - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes v nemeckom parlamente zopakovala, že tlačí na svojich kolegov z členských štátov EÚ, aby podporili kandidatúru luxemburského expremiéra Jeana-Claudea Junckera za budúceho prezidenta Európskej komisie. Uviedla tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Som zapojená do mnohých rozhovorov s mojimi európskymi kolegami," uviedla kancelárka pred poslancami nemeckého parlamentu. A spresnila, že témou týchto rozhovorov je nielen osoba kandidáta Európskej ľudovej strany (EĽS) za šéfa exekutívy EÚ, ale aj podstatné otázky súvisiace s výkonom tejto funkcie.

 

"Snažím sa zabezpečiť, aby kandidát Európskej ľudovej strany dostal potrebnú kvalifikovanú väčšinu hlasov, aby sa stal budúcim predsedom Európskej komisie. Celá nemecká vláda na to tlačí," zdôraznila Merkelová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies