Menšinová vláda premiéra Borisova získala dôveru parlamentu

NETKY.SK • 7 November 2014, 13:15 • 2 min
Menšinová vláda premiéra Borisova získala dôveru parlamentu

SOFIA - Bulharsko má mesiac po predčasných parlamentných voľbách novú menšinovú vládu pod vedením premiéra Bojka Borisova, šéfa víťaznej pravicovo-centristickej strany Občania za európsky rozvoj Bulharska (GERB).

slovakia

left justify in out

Borisovovu (55) menšinovú vládu schválil dnes bulharský parlament v pomere 136:97, informovala agentúra DPA. Borisov z funkcie predsedu bulharskej vlády odstúpil začiatkom minulého roka pod tlakom masových pouličných protestov.
     

"Toto je jedna proeurópska a reformátorská vláda pre stabilitu Bulharska," vyhlásil pred hlasovaním Borisov.
     

Bulharsko vstúpilo do Európskej únie v roku 2007. Napriek tomu však zostáva jej najchudobnejším a najmenej rozvinutým členským štátom, čo prispieva k nestabilite bulharskej politiky a nespokojnosti obyvateľstva.
     

Za necelé dva roky museli v Bulharsku vypísať už dvakrát predčasné parlamentné voľby a pri moci sa vystriedali už štyri vlády. Politická nestabilita pritom bráni uskutočneniu potrebných reforiem i efektívnemu boju proti rozšírenej korupcii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies