Menšiny a migranti sú jednou z celoeurópskych tém

NETKY.SK • 19 Október 2010, 11:52 • 2 min
Menšiny a migranti sú jednou z celoeurópskych tém

Menšiny a migranti sú jednou z celoeurópskych tém

slovakia

left justify in out

Spôsobom, ako médiá vo svete i na Slovensku informujú o menšinách a migrantoch s dopadom na verejnosť, sa zaoberá workshop Migranti a menšiny v médiách, ktorý sa koná dnes v Bratislave na pôde organizácie Partnerstva pre demokratickú zmenu Slovakia.
Téma menšín a migrantov je jednou z celoeurópskych mediálnych tém súčasnosti. "Tak ako na Slovensku riešime problém s Rómami, tak vo Švédsku riešia problém s imigrantmi z moslimských krajín, v Nemecku z Turecka," povedala pre TASR moderátorka podujatia Marie Stracenská. Podľa nej je čas zamyslieť sa nad tým, koľko je príslušníkov menšín, čo o nich verejnosť vie, pretože sa o nich dozvedá aj prostredníctvom novinárov.
Účastníci workshopu z radov novinárov, študentov žurnalistiky i verejnej správy analyzujú formou diskusie konkrétne príspevky médií z hľadiska témy a prístupu k jej stvárneniu. "Neponúkame hotové riešenia, ide aj to, ako k téme pristupujeme u nás, aké štandardy novinárskej profesionality dodržiavame," dodal ďalší moderátor Peter Guštafík.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies