Mega kontraband! Kambodžskí colníci zhabali tri tony pašovanej slonoviny

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 20:56 • 2 min
Mega kontraband! Kambodžskí colníci zhabali tri tony pašovanej slonoviny

PHNOM PENH - Kambodžské colné úrady zhabali dnes vyše tri tony slonoviny. Ide o najväčší kontraband sloních klov, aký sa dosiaľ podarilo v tejto juhoázijskej krajine zadržať, informoval denník The Guardian.

slovakia

left justify in out

Prírodná surovina bola ukrytá v prepravnom kontajneri, ktorý mal podľa dokumentácie obsahovať fazuľu. K nálezu došlo v prístavnom meste Sihanoukville na juhozápade krajiny po tom, ako colníci daný kontajner preskenovali.
     

Odkiaľ kontajner pochádza ani cieľ jeho plánovaného doručenia colný úrad nezverejnil. V miestnych médiách sa objavila správa, podľa ktorej bola zásielka odoslaná z Malajzie. Prípad sa ďalej vyšetruje.
     

Kambodžská polícia vo februári zatkla dvojicu vietnamských mužov, ktorí sa pokúsili prepašovať takmer 80 kilogramov ilegálnej slonoviny z Afriky.
     

Ochrancovia prírody vyjadrili znepokojenie nad tým, že z Kambodže sa stáva kľúčový tranzitný bod pre pašerácke kontrabandy prichádzajúce z Afriky, ktoré často smerujú k bohatým odberateľom vo Vietname a Číne.
     

S ázijským dopytom po slonovine súvisí i nedávny prudký nárast pytliactva na africkom kontinente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies