Medzi zranenými v Londýne sú aj piati turisti z Južnej Kórei

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 08:28 • 2 min
Medzi zranenými v Londýne sú aj piati turisti z Južnej Kórei

SOUL - Medzi 40 zranenými z teroristického útoku v blízkosti britského parlamentu v Londýne sú piati občania Južnej Kórey vo veku okolo 50-60 rokov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Potvrdilo to dnes juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí. Uviedlo, že zranenia utrpeli v panike, keď sa ľudia pokúšali ujsť pred útočníkom. Podľa vyjadrenia ministerstva štyria Juhokórejčania majú zlomeniny kostí a ďalšia Juhokórejčanka, staršia šesťdesiatnička, absolvovala so zranením hlavy operáciu. 

 

Keď útočník vbehol so svojím autom na chodník na Westminsterskom moste, do Temže odtiaľ spadla či skočila jedna žena, ktorú vylovili s vážnymi zraneniami. BBC incident zachytila na kameru.

 

Medzi zranenými sú ďalej traja francúzski stredoškoláci, ktorí boli v Londýne na školskom výlete, a dvaja Rumuni. Potvrdili to ich krajiny.

Britská polícia v stredu vo večerných hodinách uviedla, že pri teroristickom útoku pred parlamentom zomrelo päť ľudí - jeden policajt, traja civilisti a útočník. Ďalších 40 utrpelo zranenia. Informoval o tom šéf protiteroristického útvaru Mark Rowley.

 

Polícia podľa jeho slov už zrejme pozná totožnosť útočníka, ale nechcel prezradiť žiadne podrobnosti. Rowley informoval, že v najbližších dňoch sa budú v uliciach britských miest pohybovať ozbrojené policajné posily, aby ubezpečili verejnosť. Na prípade pracujú stovky policajtov.

 

Povedal tiež, že policajt, ktorého útočník zabil pred parlamentom, sa volal Keith Palmer a mal 48 rokov. Ochranka parlamentu potom útočníka smrteľne postrelila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies