Medzi uniknutými dokumentmi je aj 1172 z veľvyslanectva USA v SR

NETKY.SK • 29 November 2010, 08:52 • 2 min
Medzi uniknutými dokumentmi je aj 1172 z veľvyslanectva USA v SR

Medzi uniknutými dokumentmi je aj 1172 z veľvyslanectva USA v SR

slovakia

left justify in out

Medzi dokumentmi amerického ministerstva zahraničných vecí, ktoré včera začala zverejňovať webová stránka WikiLeaks, sa nachádza aj 1172 dokumentov pochádzajúcich z veľvyslanectva USA v Slovenskej republike.
      Informoval o tom na svojom internetovom portáli nemecký magazín Der Spiegel, jedno zo svetových médií, ktorým dokumenty vopred poskytli. Podľa správy nemeckého servera sú uniknuté dokumenty z amerického veľvyslanectva v Bratislave z rokov 2004 až 2010.
      Na samotnej stránke WikiLeaks sa medzitým objavil graf, podľa ktorého by sa Slovenska malo týkať celkovo 1215 z 251.287 dokumentov zo zastupiteľstiev USA z rokov 1966-2010, ktorých zverejnenie plánujú postupne v najbližších niekoľkých mesiacoch.
      Správcovia WikiLeaks pred plánovaným zverejnením oznámili, že webstránka sa dostala pod sústredený útok hackerov, no aj v prípade, ak nebude môcť informácie publikovať sama, vyjdú v svetových denníkoch a týždenníkoch ako New York Times, španielsky El País, francúzsky Le Monde, nemecký Der Spiegel, či britský Guardian.
      Informácie o tom, ako sa k ním môžu vopred dostať aj iné médiá, má WikiLeaks zverejniť v pondelok, uviedli správcovia v odkaze na sociálnej sieti Twitter.

Zdroj: TASR/Der Spiegel



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies