Medzi priority Iuventy patrí reakcia na radikalizmus mladých

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 15:45 • 2 min
Medzi priority Iuventy patrí reakcia na radikalizmus mladých

BRATISLAVA - Medzi hlavné priority Iuventy - Slovenského inštitútu mládeže patrí vytváranie inkluzívneho prístupu v práci s mládežou, či reagovanie na zvyšujúci sa radikalizmus mladých.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí s ministrom školstva Petrom Plavčanom to povedal riaditeľ Iuventy Rastislav Pavlík. Riaditeľ Iuventy zároveň ozrejmil aj ďalšie aktivity, napríklad komplexné organizačné zastrešenie 17 predmetových olympiád na celoslovenskej úrovni, školenia pre pracovníkov s mládežou v rámci inklúzie detí a mladých ľudí s postihnutím, či funkciu Národnej agentúry Programu Erasmus+ pre oblasť mládeže a športu. Informovalo o tom ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke.


Ministra školstva zaujala téma pripravovanej júnovej konferencie „O extrémizme bez extrémov“, nad ktorou prebral záštitu. "Narastajúca radikalizácia mladých ľudí je skutočne veľkým problémom súčasnosti. Verím, že i táto konferencia nám formou aktívnej diskusie pomôže viac poodhaliť dôvody extrémizmu u mladých,“ povedal minister a vyzdvihol cieľovú skupinu, ktorej je určená, a to pracovníkov s mládežou a učiteľov. Práve tí majú k mladým ľuďom podľa ministra najbližšie a môžu formovať ich názory na život prostredníctvom dialógu či vysvetľovaním problematiky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies