Bez elektriny je stále asi 3000 domácností najmä v okresoch Brezno a Detva

NETKY.SK • 18 Január 2023, 13:54 • 2 min
Bez elektriny je stále asi 3000 domácností najmä v okresoch Brezno a Detva

BANSKÁ BYSTRICA - Pracovníkom spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD) sa od stredajšieho rána podarilo obnoviť dodávku elektriny už približne pre 7000 odberných miest. Bez prúdu k 13.00 h zostáva ešte zhruba 3000 domácností prevažne v okresoch Brezno a Detva. TASR o tom informoval Miroslav Gejdoš zo SSD.

slovakia

left justify in out

V noci na stredu znova padal hustý a ťažký sneh, ktorý spôsobil v distribúcii elektriny ďalšie problémy. V Banskobystrickom samosprávnom kraji zostalo ráno bez elektriny viac ako 10.000 domácností. Na príčine boli opäť najmä stromy a konáre padajúce pod náporom ťažkého snehu, ktoré strhávali vodiče vysokého napätia a poškodzovali stĺpy. "Celkovo riešime 13 porúch na vysokom napätí a 50 porúch na nízkom napätí. Mimo prevádzky je stále 90 trafostaníc. Zasiahnutých odberateľov prosíme o trpezlivosť, naši pracovníci robia v teréne maximum. Prácu im však stále komplikuje rozmočený a šmykľavý terén," dodal Gejdoš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies