Russell Westbrook prelomil rekord NBA! Dosiahol 182 triple-double

NETKY.SK • 12 Máj 2021, 08:35 • 2 min
Russell Westbrook prelomil rekord NBA! Dosiahol 182 triple-double

USA - Rozohrávač základnej päťky Washingtonu Wizards je už aj oficiálne najväčší basketbalový univerzál histórie NBA. Tridsaťdvaročný basketbalista na sa dočkal 182. triple-duble v kariére, čím prekonal historický rekord Oscara Robertsona z roku 1974.

slovakia

left justify in out

Dlho sa tento míľnik považoval za neprekonateľný. Tretí v historickom poradí je Magic Johnson, ktorý dosiahol triple-double 131-krát a stovku prekonal aj Jason Kidd (107). Až piaty je LeBron James so zatiaľ 99 triple-double.

 

img


Westbrook v pondelkovom zápase proti Atlante zaznamenal 28 bodov, 13 doskokov a 21 asistencií. Rekordný zápis Robertsona prekonal 8:29 min pred koncom zápasu, keď si pripísal rozdielový doskok. Napriek tejto sláve sa Westbrook nestal hrdinom svojho tímu, lebo v závere zápasu minul trojkový pokus a nestrhol víťazstvo Washingtonu. Wizards prehrali na palubovke Hawks 124:125.

"Úprimne nikdy som sa tým príliš nezaoberal. Som si však istý v tom, čo robím pre spoluhráčov a hru svojho tímu. A som hrdý na to, že patrím medzi najkonzistentnejších hráčov v súťaži. Rád to všetko robím pre spoluhráčov, trénerov aj celú klubovú organizáciu. Ak sa povie moje číslo, všetci vedia, čo môžu očakávať," vyhlásil Russell Westbrook, deväťnásobný účastník zápasov All-Star a MVP sezóny 2016/2017.

 


Dočasný tréner Atlanty Nate McMillan zložil poklonu Westbrookovi týmito slovami: "Bavíme sa o Oscarovi Robertsonovi, ale viacerí z nás nie sú dosť starí na to, aby poznali hru muža s prezývkou 'Big O'. Pozrime sa teda na hru Westbrooka a vidíme v nej Robertsona. Jeho schopnosť dominovať v streľbe, doskokoch aj asistenciách z pozície rozohrávača je ohromujúca. Je to presne to, čo 'Big O' robil už dávno predtým. Vidieť to však v dnešnom basketbale je skrátka neuveriteľné."

 

 

Boj o playoff

Tohtoročná nadstavbová časť NBA už pozná mená tímov pre playoff, avšak ešte sa musí rozhodnúť o posledných 2 postupových mieatach n východe aj západe. Washington bude najprv bojovať proti Indiane Pacers a potom o celkové poradie do playoff s jedným z dvojice Boston Celtics vs. Charlotte Hornets. Westbrook si preto svoje štatistiky môže pred playoff ešte vylepšiť. 

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies