Mediálni bloggeri v Hongkongu vytvorili nový most pre vzájomnú komunikáciu

NETKY.SK • 12 Február 2024, 15:41 • 2 min
Mediálni bloggeri v Hongkongu vytvorili nový most pre vzájomnú komunikáciu

HONGKONG - Od obnovenia normálneho cestovania v roku 2023 sa tok ľudí medzi Hongkongom a kontinentálnou alebo aj pevninskou Čínou zvýšil, čím sa posilnili personálne výmeny medzi týmito dvoma miestami.

slovakia

left justify in out

S mobilným telefónom a stojanom mediálni blogeri pomocou jednoduchého vybavenia natočili tri až päť minút krátkych videí, pričom sa podelili o svoje skúsenosti a postrehy v Hongkongu a na pevnine, čím podporili obojstranný kultúrny dialóg medzi týmito dvoma miestami.

 

"Tučný chlapec narodený a vychovaný v Hong Kongu, ktorý miluje jesť." Toto je mediálne sebapredstavenie bloggera Saidorsiho na jeho domovskej self-media stránke. Saidorsi zverejnil videá, z ktorých väčšina má dĺžku približne 8 až 10 minút, z pohľadu obyvateľov Hongkongu a v jazyku, ktorý im je najbližší, pričom predstavuje tipy na jedenie a zábavu na pevnine, ako aj elektronické platby a otvorenie bankového účtu.

 

„Mojím cieľom je, aby po zhliadnutí mojich videí mohli diváci sami navštíviť pevninu,“ povedal tridsiatnik Saidorsi, ktorý pracoval v oblasti dizajnu predtým, než sa stal mediálnym blogerom. V roku 2017 sa Saidorsi rozhodol stať sa bloggerom na plný úväzok po tom, čo bol svedkom rozvoja self-mediálneho trhu. V auguste toho istého roku zverejnil video, v ktorom odporúčal hot pot reštauráciu v Šen-čene, susednom meste nazvanom obchodné centrum v južnej Číne. Video dosiahlo za päť dní 100 000 videní a vzbudilo veľký rozruch. Odvtedy začal svoju vlastnú mediálnu cestu predstavenia Shenzenu ľuďom v Hongkongu.

 

„Moja predchádzajúca práca si vyžadovala časté služobné cesty do miest na pevnine, čo mi dalo určité pochopenie životného štýlu na pevnine a veľmi ma to inšpirovalo,“ povedal Saidorsi. Za posledných sedem rokov vytvoril video blogger viac ako 1 000 videí a obsah sa rozšíril zo Shenzenu do ďalších miest na pevnine. Natáčaním zmien v Shenzhene Saidorsi dúfal, že otvorí okno pre ľudí z Hongkongu, aby pochopili vývoj na pevnine. "Veľa ľudí mi povedalo, že po zhliadnutí mojich videí si uvedomili, že na pevnine je toľko zaujímavých miest, čo mi dalo veľký pocit úspechu," povedal Saidorsi. 

 

Podľa Hong Kong Tourism Board bol počet návštevníkov Hongkongu v roku 2023 približne 34 miliónov. V hongkonskom cestovnom ruchu sa všeobecne verí, že v posledných rokoch sa návštevníci Hongkongu začali zameriavať na mestský priestor mimo scénických miest a bohaté umelecké aktivity Hongkongu priťahujú turistov z rôznych miest.

Chen Ziyu, ktorá od detstva žila v Guangzhou, hlavnom meste provincie Guangdong, prevádzkuje self-mediálne účty na rôznych platformách od roku 2016. Kvôli svojej láske ku kultúrnym dielam Hongkongu sa rozhodla predstaviť informácie o umení Hongkongu ako hlavný obsah. V roku 2017 prišla Chen do Hongkongu študovať umelecké vzdelanie a navštívila takmer všetky umelecké inštitúcie v medzinárodnom finančnom centre a podelila sa o svoje znalosti a skúsenosti z návštev na sociálnych platformách.

 

„Trasa, ktorú som navrhla, spája malé a roztrúsené galérie v Hongkongu, takže návštevníci môžu v krátkom čase zažiť umelecké prostredie Hongkongu,“ povedala Chen. Okrem toho sa Chen podelila aj o svoje skúsenosti ako dobrovoľníčka v umeleckých inštitúciách, ako je napríklad Hong Kong Palace Museum

 

„Vidieť svet v Hongkongu a byť videný svetom,“ povedala Chen, v posledných rokoch sa v Hongkongu konala séria významných podujatí, ktoré spájali tradíciu a modernosť, umenie, kultúru a technológiu, čo umožnilo nespočetnému množstvu milovníkom umenia pastvu pre ich oči. Zároveň svet videl aj nekonečný potenciál kultúrneho a umeleckého rozvoja Hongkongu, vďaka čomu sa cíti hrdá.

 

Toto je prvý lunárny Nový rok po tom, čo sa hongkonská spoločnosť vrátila do normálu a sviatočná atmosféra na celom území bola mimoriadne dobrá. Chen použila svoj mobilný telefón na nahrávanie lunárneho Nového roka v Hongkongu. V novom roku Chen dúfa, že umelci z pevniny a Hongkongu budú mať viacero možností takýchto výmen, čím si priblížia svoje srdcia aj svojimi umeleckými dielami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua , Foto: Xinhua / Tan Jiaming (na titulnej foto self-mediálny blogger z Hongkokngu Saidorsi pri rozhovore)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies