Ďalšia krajina, ktorej zmiernenie opatrení uškodilo! Počet obetí v Brazílii už prekročil pol milióna

NETKY.SK • 20 Jún 2021, 10:21 • 2 min
Ďalšia krajina, ktorej zmiernenie opatrení uškodilo! Počet obetí v Brazílii už prekročil pol milióna

Počet obetí pandémie koronavírusu v Brazílii prekročil polmiliónovú hranicu. Informoval o tom v sobotu minister zdravotníctva Marcelo Queiroga.

slovakia

left justify in out

Brazília patrí celosvetovo medzi krajiny, ktoré pandémia postihla najviac. Horšiu bilanciu z pohľadu počtu obetí majú iba v USA. Od začiatku roka ochoreniu Covid-19 v Brazílii podľahlo 303 550 ľudí, čo predstavuje viac ako 60 percent všetkých úmrtí súvisiacich s pandémiou.

 

img

 

Prečítajte si: Británia prehráva boj s koronavírusom, hovorí sa už o tretej vlne

Najväčšiu krajinu Latinskej Ameriky v úvode roka zasiahla silná druhá vlna pandémie. Počty úmrtí v niektorých dňoch prekračovali štvortisícovú hranicu.

 

Miera infekcie sa zvyšuje od začiatku mája po tom, čo guvernéri a starostovia zmiernili opatrenia. Pandemická situácia v Brazílii je v súčasnosti „mimoriadne chúlostivá“, tvrdí epidemiologička Caroline Coutinho, ktorá sa venuje výskumu v nadácii Getulia Vargasa.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vo Veľkej Británii zúri indický variant koronavírusu. Zrušenie pandemických opatrení je odložené

 

Práve vysoko prenosné varianty koronavírusu, ktoré s väčšou pravdepodobnosťou infikujú alebo reinfektujú ľudí, spôsobujú, že pandémia je tak ťažko kontrolovateľná. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies