Robert Fico: Žiadame SIS, aby doručila dôkazy o manipuláciách trestných konaní

NETKY.SK • 19 December 2021, 10:18 • 2 min
Robert Fico: Žiadame SIS, aby doručila dôkazy o manipuláciách trestných konaní

BRATISLAVA - Robert Fico vyhlásil žiadosť smerovanú k Slovenskej informačnej službe.

slovakia

left justify in out

Skupina 30 poslancov Národnej rady žiada vedenie Slovenskej informačnej služby (SIS), aby doručilo informácie a získané dôkazy o manipuláciách trestných konaní do parlamentu. 

 

img

 

Fico argumentuje tým, že podľa zákona o SIS tajná služba poskytuje parlamentu informácie dôležité pre jej činnosť a rozhodovanie. „Podľa odseku šesť poskytuje SIS aj informácie o trestnej činnosti nielen orgánom činným v trestnom konaní, ale aj iným orgánom vrátane NR SR, ak ich potrebujú na zamedzenie protiústavnej alebo inej protiprávnej činnosti," skonštatoval.

 

Zároveň budú žiadať, aby sa naplnil zákon o ochrane pred odpočúvaním a bola zriadená parlamentná komisia na kontrolu používania odpočúvania „na čele ktorej musí stáť podľa zákona predstaviteľ opozičnej strany," dodal Fico.

 

img

 

SIS vo svojom stanovisku uviedla, že vzhľadom na svoje postavenie štátneho orgánu SR vo všeobecnosti a konzistentne verejne nekomentuje vyjadrenia politikov.

 

„Riaditeľ SIS Michal Aláč poskytol v medziach zákonných povinností spravodajskej služby požadované a vo vzťahu k predmetnej veci relevantné informácie ústavným orgánom štátu, vrátane NR SR. Získané informácie boli tiež v súlade so zákonom poskytnuté aj vecne príslušným orgánom činným v trestnom konaní. Verejnosť možno ubezpečiť, že rovnako SIS bude v súlade so zákonom postupovať aj v budúcnosti,” uviedla hovorkyňa SIS Katarína Némová.

 

Možno vás zaujme: Mal Fico vopred pripravený plán? Podľa politológa sa bude môcť vykresľovať ako obeť "štátneho terorizmu"

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies