Miloš Mečíŕ: Urovnali sme spory, s prípravou začíname v pondelok

NETKY.SK • 24 Január 2017, 12:07 • 2 min
Miloš Mečíŕ: Urovnali sme spory, s prípravou začíname v pondelok

Bratislava - Kvarteto slovenských tenistov Martin Kližan, Jozef Kovalík, Lukáš Lacko, Andrej Martin figuruje v nominácii na stretnutie 2. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Maďarsku (3.-5. februára na tvrdom povrchu Premier v bratislavskom NTC). Nový maďarský kapitán Gábor Köves by mal vyrukovať so štvoricou Márton Fucsovics, Attila Balázs, Máté Valkusz, Levente Gödry.

slovakia

left justify in out

Podľa Mečířa sa spory s Kližanom podarilo urovnať. "Pri zostavovaní nominácie na zápas s Maďarskom to bolo ťažké. Maťo Kližan je však veľmi dobrý a talentovaný hráč, ktorý si zaslúži byť v daviscupovom tíme, aj keď urobil pár prešľapov. Beriem si to na svoje plecia. Urobím všetko pre to, aby bola v tíme pohoda a všetci ťahali za jeden povraz," povedal Mečíř na utorňajšej tlačovej konferencii.

 

V zálohe budú aj Norbert Gombos a Igor Zelenay. "S prípravou začneme v pondelok 30. januára o 9.00. Kližan s Lackom sú už doma. Martin už hrá, Lukáš sa po príchode z Austrálie ešte musí aklimatizovať. Gombos s Kovalíkom sú na challengeri vo Francúzsku. Teší ma, že chalani majú v úvode sezóny dobrú formu. Kližan prehral na Australian Open tesne s Wawrinkom. Kovalík dosiahol vynikajúci výsledok na turnaji v indickom Chennai, kde zdolal Marina Čiliča. Aj Lukáš Lacko sa v úvode sezóny chytil. S Andrejom Martinom rátam do debla, optimálne by bolo, keby nastúpil s Kližkom."

 

Mečíř Maďarov nepodceňuje. "Každý daviscupový zápas je náročný. Sme favoriti, ale musíme to dokázať na dvorci. Maďarov som v uplynulých mesiacoch videl v akcii okrem Attilu Balázsa, ktorý vynechal vlaňajšiu sezónu pre zranenie. Poznám ho však z juniorov, je to solídny hráč, trochu iný ako Fucsovics. Hrá na turnajoch kategórie Futures, na ktorých vyhral 23 alebo š4 zápasov za sebou, no je to najmä antukár," dodal Mečíŕ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies