Platba kartou je v obchode dlhšia, akoby ste platili v hotovosti

NETKY.SK • 12 Február 2019, 15:21 • 2 min
Platba kartou je v obchode dlhšia, akoby ste platili v hotovosti

FRANKFURT NAD MOHANOM - Platby v hotovosti trvajú v obchode kratší čas než kreditnými a bankovými kartami. Platba v hotovosti trvala v priemere len 22 sekúnd. Vyplýva to z prieskumu, ktorý zrealizovali nemecká centrálna banka a obchodný inštitút EHI.

slovakia

left justify in out

Podľa prieskumu sú platby bankovkami a mincami o sedem sekúnd rýchlejšie než platobnými kartami, pri ktorých kupujúci uvádza PIN kód. V porovnaní s plastovými peniazmi, pri ktorých sa musia nákupy potvrdzovať podpisom, sú o 16 sekúnd kratšie.

 

img

 

"Platenie v obchodoch s hotovosťou je stále najrýchlejšie a najlacnejšie," uviedol člen správnej rady centrálnej banky Nemecka Johannes Beermann.

 

Autori prieskumu hodnotili viac ako 3000 nákupov v 15 obchodoch v lete a na jeseň 2017. V tom čase sa bezkontaktné platenie prostredníctvom smartfónov v obchodoch prakticky ešte nepoužívalo. Podľa prieskumu trvá platenie sumy do 25 eur platobnou kartou, pri ktorom sa neuvádzal PIN, do 15 sekúnd. Pri vyšších sumách platba trvala takmer 30 sekúnd.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies