Pápež František prijal Eduarda Hegera

NETKY.SK • 14 Marec 2022, 12:54 • 2 min
Pápež František prijal Eduarda Hegera

BRATISLAVA/VATIKÁN - Osobná audiencia sa konala v pondelok vo Vatikáne. Diskutovali aj o ruskej invázii na Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

Ide o Hegerovu prvú oficiálnu návštevu vo Vatikáne. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

 

 

„Zhodli sme sa, že ľudstvo sa musí uberať cestou mieru, vzájomnej solidarity, úcty a nezištnej pomoci,“ povedal premiér. Ocenil pápežove snahy o nastolenie mieru na Ukrajine. Poďakoval mu aj za aktívny prístup cirkvi, ktorá na slovensko-ukrajinskej hranici pomáha ľuďom utekajúcim pred vojnou.

 

Heger poďakoval pápežovi za návštevu Slovenska v septembri minulého roka. „Prítomnosť Svätého Otca bola pre našu krajinu historickým momentom. Veľmi si vážim, že jeho svätosť na Slovensko pricestovala v ťažkých časoch pandémie,“ uviedol premiér.

 

Prečítajte si tiež: Volodymyr Zelenskyj telefonoval so Zuzanou Čaputovou

 

V rámci návštevy Vatikánu sa Eduard Heger stretol aj so štátnym sekretárom, kardinálom Pietrom Parolinom. Podľa Hegerových slov sa zhodli na potrebe čo najskoršieho ukončenia násilia na Ukrajine. „Odsúdili sme vojenský útok a násilný zásah do integrity Ukrajiny a vyjadrili sme podporu ukrajinskému ľudu v týchto ťažkých časoch,“ zdôraznil premiér.

 

 

Parolina informoval o krokoch Slovenska na pomoc vojnovým utečencom z Ukrajiny. „Skúsenosti z utečeneckej krízy spôsobenej vojnou na Ukrajine len potvrdili, že význam solidarity a európskej spolupatričnosti pri migračných tlakoch je nenahraditeľný,“ dodal Heger.

 

Možno vás zaujme: Zomrel herec a politik Ľubo Roman




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies