ME16: Mak už hodil smútok z prehry za hlavu: Rusov chceme zdolať

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 14:55 • 2 min
ME16: Mak už hodil smútok z prehry za hlavu: Rusov chceme zdolať

VICHY - Pocity sklamania slovenských futbalistov a ich početnej fanúšikovskej enklávy po prehre 1:2 s Walesom môže zažehnať trojbodový "úlovok" v ďalšom zápase finálového turnaja EURO 2016 proti Rusku (15. júna o 15.00 SELČ v Lille).

slovakia

left justify in out

Boj o postup do osemfinále nie je napriek neúspešnému vstupu do šampionátu zďaleka stratený a podľa krídelníka Róberta Maka je v silách mužstva, aby si poradilo nielen s Ruskom, ale aj s posledným súperom v B-skupine Anglickom (20. júna o 21.00 SELČ v Saint-Étienne).

 

"Hráme ešte o šesť bodov, nič nie je stratené. Určite sa dajú zdolať obaja súperi," sršalo sebavedomie z Maka, ktorý so spoluhráčmi sledoval sobotňajšie večerné vystúpenie Ruska s Anglickom (1:1). "Nevideli sme ten zápas celý, pretože sme leteli späť do Vichy. Vieme však výsledok a je zrejmé, že Rusi odohrali dobrý zápas, keď dokázali remizovať. My sa však musíme sústrediť na náš výkon. Pozrieme si video, rozoberieme si ich hru a pokúsime sa získať tri body," poznamenal legionár gréckeho PAOK Solún.

 

S odstupom niekoľkých hodín sa Mak na nedeľňajšom mediálnom termíne obzrel za prvým zápasom Slovenska na európskom šampionáte, ktorý výsledkovo nedopadol podľa predstáv. "Wales mal viac šťastia ako my. Myslím si, že zápasu by viac svedčala remíza. Súper dal dva góly, my len jeden a to rozhodlo. Za stavu 1:2 trafil Adam Nemec do žrde, aj predtým sme tam mali šance, ktoré sme nepremenili. Škoda toho, ale musíme tento zápas hodiť za hlavu, pretože nás už o pár dní ďalší veľmi dôležitý súboj. Dáme do neho všetko a pokúsime sa vyhrať, aby sme mali na tomto turnaji ešte o čo hrať." Presun z Bordeaux sa niesol v smútočnej nálade. "Je to normálne, prehrali sme a tak sme boli smutní. Mali sme na remízu, možno aj na víťazstvo. Bol to otvorený zápas, žiaľ, so smutným koncom pre nás," dodal Mak.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies