McDonald's tiež začal bojovať proti plastu, toto v ňom o chvíľu nenájdete

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 06:00 • 2 min
McDonald's tiež začal bojovať proti plastu, toto v ňom o chvíľu nenájdete

LONDÝN - Spoločnosť McDonald's oznámila, že od septembra tohto roka prestane používať plastové slamky vo svojich prevádzkach v Spojenom kráľovstve a Írsku.

slovakia

left justify in out

Plastové slamky nahradia papierovými, ktoré sa o mnoho rýchlejšie rozkladajú a tiež sa dajú recyklovať. Zákazníci McDonald's v Spojenom kráľovstve každý deň jednorázovo použijú približne 1,8 milióna plastových slamiek. Kým sa taká plastová slamka rozloží, trvá niekoľko stoviek rokov. Dali by sa recyklovať, avšak mnohé prevádzky odpad netriedia...

 

Reťazec rýchleho občerstvenia sa pre tento krok rozhodol na základe požiadaviek svojich zákazníkov. "Reagujeme na verejnú diskusiu. Naši zákazníci nám povedali, že chcú, aby plastové slamky zmizli," uviedla spoločnosť v stanovisku.

 

S trochou šťastia sa plastové slamky a iný zbytočný plastový odpad postupne prestane používať na celom svete. Slamky sú jedným z najčastejších druhov odpadu, ktoré sa hromadia na brehoch pláži a potom putujú do oceánov.

 

Niektoré krajiny plánujú plastové slamky zákonom zakázať celoplošne. Mnohé firmy tak robia sami od seba s malým náskokom a viac ako 60 hudobných festivalov sa tiež zaviazalo odstrániť plastové slamky do roku 2021.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies