Mayová vyzvala Úniu, aby zmenila svoj postoj v otázke brexitu

NETKY.SK • 20 September 2018, 06:42 • 2 min
Mayová vyzvala Úniu, aby zmenila svoj postoj v otázke brexitu

SALZBURG - Britská premiérka Theresa Mayová vyzvala v stredu lídrov Európskej únie, aby nasledovali jej vzor a zmenili svoj postoj v rokovaniach o brexite tak, aby sa dosiahla dobrá dohoda.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Premiérka to povedala krátko pred začiatkom neformálneho summitu hláv štátov a vlád krajín Európskej únie v rakúskom Salzburgu.

 

"Ak dospejeme k úspešnému záveru, rovnako ako aj Británia zmenila svoj postoj, svoj prístup musí zmeniť aj EÚ," povedala Mayová novinárom. "Som presvedčená, že s dobrou vôľou a odhodlaním môžeme dosiahnuť dohodu, s ktorou budú spokojné obe strany."

 

Mayová bránila svoje návrhy známe ako plán z Chequers, ktorý zahŕňa ochranu cezhraničného obchodu a prijatie jednotných pravidiel pri výmene niektorých druhov tovaru. Podľa nej je to "jediný dôveryhodný a dosiahnuteľný plán na stole, ktorý neprináša tvrdú hranicu so Severným Írskom a prináša hlas britského ľudu".

 

Slovensko na summite zastupuje premiér Peter Pellegrini, ktorý sa v stredu zúčastnil na neformálnej pracovnej večeri v priestoroch divadla Felsenreitschule spoločne s ďalšími lídrami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies