Maxim mužom kola v bundeslige, hoci už mal byť na lavičke

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 12:31 • 2 min
Maxim mužom kola v bundeslige, hoci už mal byť na lavičke

BERLÍN - Prvé víťazstvo futbalistov VfB Stuttgart v roku 2015 vynieslo jednému z nich aj individuálne ocenenie. Podľa Kickeru sa hráčom 26. kola najvyššej nemeckej súťaže stal Alexandru Maxim, ktorý sa na zdolaní Eintrachtu Frankfurt (3:1) v stretnutí I. bundesligy prezentoval jedným gólom a jednou excelentnou asistenciou na presný zásah spoluhráča.

slovakia

left justify in out

Na tom by nebolo nič také výnimočné, ale veľa nechýbalo a rumunský špílmacher by sa nemohol pýšiť ocenením "Mann des Tages."

 

Denník Bild upozornil, že tréner VfB Huub Stevens pripravoval jeho striedane. Mladík Marvin Wanitzek stál už pri stredovej čiare pripravený pri najbližšom prerušení hry nahradiť dovtedy nepresvedčivého Maxima, ktorý kopil nepresné prihrávky, strácal lopty a nedával hre myšlienku. Štvrtá rozhodkyňa už mala na elektronickej tabuli nachystané čísla 44 a 28 signalizujúce výmenu Maxim - Wanitzek. Náhle sa však všetko zmenilo po vyrovnávajúcom góle Daniela Ginczeka v 63. min na 1:1. Trénerský lišiak poslal Wanitzeka späť medzi rozcvičujúcich sa náhradníkov.
 

"Bezprostredne po vyrovnaní nemôžete nikoho stiahnuť z ihriska. Mohlo by to spôsobiť zmätok. To je vec, na ktorú musíte mať cit," uviedol holandský kormidelník.

 

Ako sa ukázalo, Stevens urobil dobre. Maxim sa vzápätí v 66. min prezentoval skvelou finálnou prihrávkou - lobom za obranu Eintrachtu - na Ginczeka (2:1) a tretiu gólovú poistku pridal sám v 81. min. "Nevedel som, že ma chcel tréner vystriedať. Koncentrujem sa na dianie na ihrisku. Želám si, aby sme na konci sezóny boli takí šťastní ako v sobotu," citoval Bild 24-ročný rumunského reprezentanta.


lb;ko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies