Matovič verí, že polícia v kauze financovania Procházkovej kampane odhalí pravdu

NETKY.SK • 24 September 2014, 16:17 • 2 min
Matovič verí, že polícia v kauze financovania Procházkovej kampane odhalí pravdu

BRATISLAVA - Líder OĽaNO Igor Matovič verí, že polícia dokoná vyšetrovanie v súvislosti s kauzou financovania prezidentskej kampane Radoslava Procházku (Sieť) do zdarného konca a odhalí pravdu. .

slovakia

left justify in out

"Veď nemôžeme donekonečna žiť v štáte, kde je beztrestné preprať v kampani státisíce čiernych eur a ľudí za ne ohlupovať s tým, ako mu na nich záleží a chce ich chrániť," uviedol Matovič pre TASR v reakcii na informáciu, že polícia začala trestné stíhanie v kauze.
     

Informáciu priniesol portál Aktuálne.sk, pre ktorý to potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci podozrenia z prípravy trestného činu skrátenia dane a poistného," spresnil Gašpar, ktorý dodal, že uznesenie už polícia doručila na Generálnu prokuratúru. Ďalšími možnými krokmi sú podľa Gašpara buď vznesenie obvinenia, alebo zastavenie trestného stíhania.
     

Kauza okolo Procházkovej kampane vypukla v júni, keď šéf OĽaNO Igor Matovič prišiel s informáciou, že dnešný predseda Siete si chcel u neho vybaviť inzerciu bez dokladov. Oboch aktérov už v tejto súvislosti ešte pred začatím trestného konania vypočuli na Generálnej prokuratúre. Tá prípad posunula na políciu.
     

Hovorca Siete Ján Orlovský zatiaľ začiatok trestného stíhania komentovať nechce. "Počkáme si na ďalšie kroky, predvolania na výsluch, viac to v tejto chvíli komentovať nebudeme," povedal pre TASR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies