Proti oligarchovi Výbohovi začal svedčiť František Imrecze. Tvrdí, že korumpoval vysokopostavených funkcionárov!

NETKY.SK • 29 September 2021, 19:24 • 2 min
Proti oligarchovi Výbohovi začal svedčiť František Imrecze. Tvrdí, že korumpoval vysokopostavených funkcionárov!

BRATISLAVA – Bývalý šéf daniarov pokračuje v rozkrývaní korupčnej schémy na najvyšších miestach.

slovakia

left justify in out

Obvinený bývalý šéf Finančnej správy SR František Imrecze sa evidentne zlomil. Na krku má viacero obvinení z korupcie a zneužívania právomocí verejného činiteľa. Je obvinený v kauze Mýtnik a Mýtnik 3, kedy mal zneužiť svoje postavenie a manipulovať so štátnymi zákazkami v prospech firmy Alexis taktiež obvineného podnikateľa Michala Suchobu

 

Korupčná pavučina

Obvinený je aj oligarcha a zbrojár žijúci v Monaku Miroslav Výboh, na ktorého je vydaný medzinárodný zatykač. Ten je riešený v samostatnom konaní, keďže sa ho polícii do dnešného dňa nepodarilo vypočuť. Ako informovala televízia JOJ, dnes sa Imrecze po druhýkrát posadil pred vyšetrovateľa v kauze Mýtnik 3 a vypovedal o rozsiahlej korupcii a osobách, ktoré sa na nej podieľali.  

 

img

 

Podľa zistení TV JOJ, Imreczemu sa značne zmenila situácia v celom procese vystupuje ako svedok. Bývalý šéf daniarov potvrdil, že to bol práve Výboh, cez ktorého bolo zabezpečené korumpovanie vtedajšieho štátneho tajomníka ministerstva financií Radka Kuruca pri nákupe informačného systému virtuálna registračná pokladnica.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZOVANÉ: Bývalý šéf daniarov sa dnes na NAKA priznal k viacerým veciam!

 

Pellegrinimu išla škatuľa so "šampanským"

Zároveň sa priznal, že bol priamo aktívny pri dohadovaní korumpovania štátneho tajomníka 150 tisícovým úplatkom. Imrecze tiež pred časom ukázal „prstom“ aj na opozičného lídra strany Hlas-SD Petra Pellegriniho. 

 

Politik sa podľa Imreczeho vyjadrení podieľal na tom, aby bol zavedený systém virtuálnej registračnej pokladnice, čo si vyžadovalo získať podporu naprieč politickým spektrom. Pellegrinimu mal odniesť úplatok Výboh v škatuli od šampanského. Podnikateľ neskôr Imreczemu odovzdať známy odkaz: „Pelle ďakuje“.

 

img

 

Ako ďalej TV JOJ upozornila, s políciou začal spolupracovať aj Michal Suchoba, ktorý podobne ako Imrecze svojimi výpoveďami odkrýva korupčnú schému siahajúcu až na najvyššie miesta

 

Mohlo by vás zaujímať: Prokurátor požiadal súd o vydanie medzinárodného zatykača na Michala Suchobu z kauzy Mýtnik

Státisícové úplatky

František Imrecze je obvinený z manipulovania štátnych nákupov informačných softvérov pre finančnú správu za viac ako 42 miliónov eur.

 

Tie po vzájomnej dohode nakúpil štát od veľkopodnikateľa Michala Suchobu, čo si vyžadovalo korumpovanie politikov a štátnych funkcionárov. Cieľ bol jasný, získať miliónové štátne zákazky.

 

Imreczeho a Suchobove výpovede tiež usvedčujú z korupcie nástupcu Petra Pellegriniho vo funkcii štátneho tajomníka Radka Kuruca. Ten si mal za podporu informačného systému eKasa vypýtať 120 tisíc eur. 

 

Prečítajte si tiež: Kažimír: Finančná správa pochybila, za jej výsledkami však stojím



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies