Matka útočníkov z Bostonu: Nedávno ako rocková hviezda, dnes prísny hidžáb

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 07:03 • 2 min
Matka útočníkov z Bostonu: Nedávno ako rocková hviezda, dnes prísny hidžáb

Boston - Matka podozrivých útočníkov z Bostonu, Zubejdat Carnajevová, prešla v posledných rokoch zmenou: na fotografiách z mladosti má hlboký výstrih a účes ako rocková hviezda - časom však začala nosiť hidžáb a denne sa modliť. Napísala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Carnajevová začala pútať zvýšenú pozornosť po tom, ako americkí predstavitelia poskytli informácie o tajných nahrávkach jej telefonátov. Nahrávky urobili ruské úrady - vrátane hovoru, v ktorom nejasne diskutuje so synom o svätej vojne džihád.

Jeden známy Carnajevovej uviedol, že v súvislosti s teroristickými útokmi z 11. septembra 2001 hovorila o konšpiračných teóriách, podľa ktorých išlo o sprisahanie proti moslimom.

Matka podozrivých útočníkov povedala, že nie je nijaká teroristka, ale niekto, kto našiel hlbšiu duchovnosť. Dodala, že "je unavená" zo všetkých nezmyslov, ktoré vymýšľajú o nej a o jej deťoch.

Bratia Tamerlan a Džochar Carnajevovci čečenského pôvodu zabili 15. apríla na Bostonskom maratóne dvoma bombami vyrobenými z tlakových hrncov troch ľudí a zranili ďalších 264 osôb. Neskôr zabili policajta v areáli Massachusettského technologického inštitútu (MIT) na bostonskom predmestí Cambridge.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies