Mathias Rüegg pokrstí nový album Fats Jazz Bandu

NETKY.SK • 13 November 2014, 08:33 • 2 min
Mathias Rüegg pokrstí nový album Fats Jazz Bandu

BRATISLAVA - Slovenská formácia Fats Jazz Band uvedie v piatok 14. novembra do života nový album s názvom Twenty-Four Hours A Day. Nahrávku pokrstia v bratislavskom V-klube, pričom za krstného otca si vybrali švajčiarskeho hudobníka a skladateľa Mathiasa Rüegga.

slovakia

left justify in out

Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Ticketportal. Bližšie informácie sú dostupné na webstránke www.fatsjazzband.com. "Je nám naozaj veľkou cťou, že pozvanie pokrstiť CD Twenty-Four Hours A Day prijal úžasný klavirista, skladateľ a aranžér Mathias Rüegg. Veľmi si ho vážim, pretože viem, aké je ťažké organizovať veľký džezový band a on dokázal svoj fenomenálny Vienna Art Orchestra (VAO) udržať vyše 30 rokov. Nedávno vystúpil na Bratislavských jazzových dňoch so speváčkou Liou Pale, pre ktorú prearanžoval do džezu Schubertov cyklus Zimná cesta. Aj keď Mathias Rüegg je vo svojej hudbe vyslovene inovatívny a veľmi moderný, netají sa svojou veľkou láskou k starému džezu. Aj jeho posledný projekt American Dreams pre VAO bol inšpirovaný veľkými hereckými legendami 20. a 30. rokov minulého storočia. Preto sa naozaj veľmi teším, že naše CD bude mať takého významného krstného otca," vyjadril sa Ladislav Fančovič z Fats Jazz Bandu. 

 

Počas večera čakajú na návštevníkov a návštevníčky okrem hudobného programu aj vintage fotokútik, ukážky tanečného majstrovstva stepu v podaní Igora Šablu a ochutnávka slovenského likéru inšpirovaného obdobím 20. a 30. rokov 20. storočia. 

 

Fats Jazz Band je deväťčlenný swingový orchester, ktorý oživuje tradíciu džezu a swingu 30. a 40. rokov minulého storočia. Založil ho klavirista Ladislav Fančovič a okrem neho v ňom pôsobia aj Michal Matejka (gitara), Ľubomír Kamenský (trúbka, kornet), Patrik Fičor (bicie), Branislav Belorid (pozauna), Pavol Kušík (kontrabas), Pavol Hoďa (klarinet, tenor saxofón), Jana Dekánková (spev) a Matúš Uhliarik (spev, klavír). V roku 2012 vydali debutovú štúdiovku s názvom ...In Fats Waller's Rhytm..., pri tvorbe ktorej sa inšpirovali autentickými nahrávkami amerického klaviristu a skladateľa Thomasa "Fats" Wallera z rokov 1928 až 1943. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies