Matador sťahuje výrobu z Nemecka na Slovensko, zamestná 170 ľudí

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 14:41 • 2 min
Matador sťahuje výrobu z Nemecka na Slovensko, zamestná 170 ľudí

BRATISLAVA - Slovensko aj s Českou republikou sa umiestnili na prvých rebríčkoch v počte najviac vyrobených automobilov na obyvateľa.

slovakia

left justify in out

Obe krajiny sa stali absolútnymi svetovými lídrami v automobilovom priemysle. Niet pochýb, že automobilovým výrobcom sa na Slovensku veľmi darí, či už z hľadiska polohy krajiny alebo kvalitnej pracovnej sily. Dôkazom je aj spoločnosť Matador Group, ktorej sa neustále zvyšuje dopyt, a na základe dobrých výsledkov sa rozhodla, že otvorí novú prevádzku v Dolných Krškanoch v Nitre.

 

Dcérska spoločnosť Matador Automotive Vráble zamestná okolo 170 zamestnancov na svojej novej prevádzke, ktorá bude zameraná na lisovanie a spájanie materiálov z hliníkových zliatin. . „Vráble boli doposiaľ nosnou fabrikou našej sériovej výroby. Teraz sa ťažká lisovňa presúva aj sem,“ hovorí prezident spoločnosti Matador Group Štefan Rosina.

 

Keďže spoločnosť mala v minulom roku privysoký dopyt, bola nútená si dopomôcť určitej časti výroby v zahraničí, tento rok sa s nízkou výrobnou kapacitou vo Vrábľoch vysporiadať efektívnejšie a neprichádzať pritom zbytočne o zisk. "Do tohto projektu sme investovali preto, že sme mali nízke kapacity vo Vrábľoch. Zákazky sme dávali aj do Nemecka, čo nám znižovalo maržu,“ tvrdí viceprezident Matador Group Jozef Vozár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies