Diskusia o novele zákona o náhradnom výživnom otvorí ôsmy rokovací deň

NETKY.SK • 20 September 2019, 8:13 • 2 min
Diskusia o novele zákona o náhradnom výživnom otvorí ôsmy rokovací deň

BRATISLAVA - Diskusia o novele zákona o náhradnom výživnom z dielne vládneho Smeru-SD otvorí ôsmy rokovací deň 49. schôdze parlamentu.

slovakia

left justify in out

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny by mal po novom podávať trestné oznámenie pri neplatení výživného. Náhradné výživné od štátu má byť dostupnejšie väčšiemu počtu matiek.

 

„Je to významná pomoc pre rodiča, ktorému druhá strana neplatí na dieťa výživné,” povedal v auguste predseda strany Smer-SD Robert Fico.

 

O zámere presunúť vymáhanie výživného z rodičov na štát hovoril predseda Smeru ešte v decembri minulého roka na sneme strany pri predstavovaní sociálnych opatrení na tento rok. Novelu zákona o náhradnom výživnom predložilo aj hnutie Sme rodina.

 

img


Poslanci sa dnes budú venovať aj návrhu strany Sloboda a Solidarita, ktorá chce, aby homosexuálni partneri z tretích krajín mohli dostať u nás trvalý pobyt. Preto navrhujú zaviesť pojem partner štátneho občana Slovenskej republiky do zákona o pobyte cudzincov. Súčasný zákon obsahuje pojem partner, ale len vo vzťahu k občanom iných členských krajín Európskej únie.

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti chce odbremeniť školy od duplicitnej byrokracie. Škola by mala štatistické výkazy podávať výlučne elektronickou formou.

 

„V prípade, že škola poskytne údaje do informačného systému verejnej správy, nebude už povinná opakovane ich zasielať ostatným orgánom verejnej správy," vysvetľujú predkladatelia návrh novely školského zákona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona