Pozor! Viete, kedy si môžete stiahnuť potvrdenie o prekonaní COVID-19?

NETKY.SK • 16 November 2021, 12:04 • 2 min
Pozor! Viete, kedy si môžete stiahnuť potvrdenie o prekonaní COVID-19?

BRATISLAVA - Digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 je možné si stiahnuť prostredníctvom portálu korona.gov.sk. Viete však, kedy bude pre vás dostupný, ak ste už prekonali koronavírus?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Záujemcovia tak môžu urobiť až na 12. deň po zistení pozitívneho výsledku testu na nový koronavírus. 

 

img

 

"Digitálny COVID preukaz EÚ s potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 si je možné stiahnuť prostredníctvom portálu korona.gov.sk, a to spravidla až na 12. deň po doručení SMS správy s pozitívnym výsledkom PCR testu," spresnila hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

 

Potvrdenie o prekonaní ochorenia bude môcť po novom vyžadovať napríklad zamestnávateľ od zamestnanca pri vstupe na pracovisko. Zamestnanec by sa mal pri vstupe do práce preukázať očkovaním proti ochoreniu COVID-19, potvrdením o prekonaní ochorenia alebo negatívnym výsledkom testu. Vyžadovať sa to bude môcť aj v prevádzkach. Osobu, ktorá odmietne preukázať svoju totožnosť, nebudú musieť vpustiť do prevádzok či na hromadné podujatie. Vyplýva to z novelizácie niektorých zákonov v súvislosti s treťou vlnou pandémie. Legislatívne zmeny v nedeľu večer (14. 11.) podpísala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

 

Možno vás zaujme: Inšpiruje sa Slovensko rakúskym modelom a zavedie lockdown pre nezaočkovaných?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies