Maskovaní útočníci na Sinaji vtrhli do domu a zastrelili dvoch policajtov

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 13:57 • 2 min
Maskovaní útočníci na Sinaji vtrhli do domu a zastrelili dvoch policajtov

KÁHIRA - Dvaja egyptskí policajti dnes zahynuli, keď do domu v meste Aríš na severe Sinajského polostrova vtrhli štyria maskovaní útočníci a spustili na nich paľbu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie egyptského ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení ministerstva sa neuvádza, kto je za útok zodpovedný, avšak spôsob jeho vykonania nesie rukopis islamských militantov. Mesto Aríš, ktoré leží na pobreží Stredozemného mora, je baštou islamistov, ktorí útočia najmä na príslušníkov bezpečnostných síl a armády.


Militanti pod vedením odnože Islamského štátu podnikajú na severe Sinaja útoky už viacero rokov, avšak ich diverzná činnosť nabrala na intenzite po roku 2013, keď egyptská armáda podporovaná ľudovými masami zvrhla islamistického prezidenta Muhammada Mursího. Islamisti zo severného Sinaja sú zodpovední aj za atentáty a bombové útoky v iných častiach Egypta.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies